Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση: Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα της αγωνιζόμενης ευρωπαϊκής αγροτιάς

Οι μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις σε μία σειρά ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελλάδα και άλλες, αποδεικνύει ότι οι πολιτικές που ακολουθούν η ΕΕ και οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και η “πράσινη” μετάβαση, έχει οδηγήσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε τεράστια προβλήματα οικονομικής επιβίωσης.

Στο πλευρό της αγωνιζόμενης αγροτιάς της Ευρώπης στέκεται η «Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα:

«Οι μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις σε μία σειρά ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελλάδα και άλλες, αποδεικνύει ότι οι πολιτικές που ακολουθούν η ΕΕ και οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και η “πράσινη” μετάβαση, έχει οδηγήσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε τεράστια προβλήματα οικονομικής επιβίωσης.

Το αγροτικό εισόδημα έχει συντριβεί εξαιτίας της τεράστιας αύξησης του κόστους παραγωγής, που είναι υψηλό για να εξασφαλίζονται τα μονοπωλιακά υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, όπως αυτών της ενέργειας κ.ά., ενώ ρίχνονται και τα βάρη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία στις “πλάτες” των λαϊκών στρωμάτων.

Οι αγροτοβιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι και οι τράπεζες, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη λόγω των κανόνων αγοράς και εμπορίου της ΚΑΠ, ληστεύουν τους βιοπαλαιστές αγρότες και τους αναγκάζουν να πουλάνε τα προϊόντα τους σε πολύ χαμηλές τιμές. Επιπλέον, λόγω της συγκέντρωσης του κεφαλαίου και της επακόλουθης αναδιάρθρωσης, η επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών τίθεται σε κίνδυνο.

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα της αγωνιζόμενης ευρωπαϊκής αγροτιάς, που βλέπει τον ιδρώτα της να τον κλέβουν τα μονοπώλια, οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες, με δυο λέξεις: το μεγάλο κεφάλαιο.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Πέρα από την παραγωγή τροφίμων, οι μικροί αγρότες παίζουν ζωτικό ρόλο στην απασχόληση της υπαίθρου. Γι’ αυτό τώρα χρειάζεται να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ιδίως εκείνων που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών για τους άμεσους παραγωγούς, τους εργαζόμενους στην ύπαιθρο, καθώς και τους καταναλωτές. Για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση, 100% αποζημιώσεις από τις φυσικές και άλλες καταστροφές, κατώτατες εγγυημένες τιμές, καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις κ.α.».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: