Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Αναφαίρετο δικαίωμα του Κουβανικού λαού να βαδίζει στο δρόμο που άνοιξε η επανάστασή του, χωρίς ξένες αναμίξεις και παρεμβάσεις

Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τον κουβανικό λαό, απαιτούν την άμεση άρση του ιμπεριαλιστικού αποκλεισμού, των κυρώσεων, αφαίρεση της Κούβας από την απαράδεκτη λίστα περί “χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία”

Στη συζήτηση για την «κατάσταση στην Κούβα» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε παρέμβαση η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος τόνισε τα εξής στην ομιλία του:

«Κούβα. Μία χώρα που υπομένει τον εγκληματικό βορειοαμερικανικό αποκλεισμό 63 χρόνια, που προκαλεί ζημιές εκατοντάδων δις δολαρίων και στερεί από τον λαό της τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα και άλλα αγαθά και υπηρεσίες, εμποδίζοντας την οικονομική ανάπτυξή της.

Με την επαίσχυντη ένταξη της Κούβας στη λίστα “χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία”, στόχος είναι να χτυπηθεί περαιτέρω η οικονομία, οι τραπεζικές συναλλαγές, ο τουρισμός.

Είναι φανερό. Ο πολύχρονος ιμπεριαλιστικός αποκλεισμός εκφράζει την έχθρα στην πάλη των λαών και το παράδειγμα της Κούβας, αποβλέπει στην ανατροπή των κατακτήσεων της Κουβανικής επανάστασης, όπως δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, εργασιακά δικαιώματα, που χαίρουν πλατιάς λαϊκής στήριξης και παγκόσμιας αναγνώρισης.

Η ΕΕ προσπαθεί να επωφεληθεί από τον πολύχρονο αποκλεισμό. Καταρτίζει τα δικά της σχέδια, που παίρνουν τη μορφή ψηφισμάτων για πρόσθετες κυρώσεις κι εκβιασμούς σε βάρος της Κούβας από γνωστά λόμπι του Ευρωκοινοβουλίου.

Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τον κουβανικό λαό, απαιτούν την άμεση άρση του ιμπεριαλιστικού αποκλεισμού, των κυρώσεων, αφαίρεση της Κούβας από την απαράδεκτη λίστα περί “χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία”. Αναγνωρίζουν το αναφαίρετο δικαίωμα του Κουβανικού λαού να βαδίζει στο δρόμο που άνοιξε η επανάστασή του, χωρίς ξένες αναμίξεις και παρεμβάσεις».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: