Επανασυνδέσεις ρεύματος σε άπορα νοικοκυριά από απεργούς του Συνδικάτου Ενέργειας της Γαλλίας

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, καθώς εκτιμάται πως σε ολόκληρη τη Γαλλία 13 εκ. άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς ενεργειακής ένδειας.

“Άστρο φωτεινό” έγιναν για δεκάδες νοικοκυριά στην περιοχή Gironde της Γαλλίας οι απεργοί του Συνδικάτου Ενέργειας της CGT. Απευθυνόμενοι σε εκκλήσεις συμπολιτών τους που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα λόγω χρεών στην εταιρεία ηλεκτροδότησης, επανασύνδεσαν παραμονή Χριστουγέννων το ρεύμα σε 24 νοικοκυριά που δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στους λογαριασμούς και κινδύνευαν να κάνουν κυριολεκτικά μαύρα Χριστούγεννα. Ανάμεσά τους και μια πρόσφατα χωρισμένη μητέρα δυο παιδιών, που εγκατέλειψε το βίαιο σύζυγό της και αδυνατούσε να πληρώσει το ρεύμα, καθώς επιβιώνει με δουλειές του ποδαριού.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, καθώς εκτιμάται πως σε ολόκληρη τη Γαλλία 13 εκ. άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς ενεργειακής ένδειας. Αίτιο η προϊούσα ιδιωτικοποίηση των δικτύων ενέργειας και η εφαρμογή κριτηρίων κερδοφορίας και στις δημόσιες επιχειρήσεις. Από το 2005 οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό έχουν φτάσει στο 35%, ενώ στο φυσικό αέριο έχουν εκτοξευθεί στο 75%, Επίσης, δεν αποκλείεται νέα αύξηση από τις αρχές του 2020.

Παράλληλα, οι απεργοί της Gironde προχώρησαν την ίδια μέρα και λίγο νωρίτερα σε στοχευμένες πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης εμπορικών κέντρων, τραπεζών και διοικητικών κτιρίων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: