ΕΔΥΕΘ και Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης: Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού!

Η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνης Θεσσαλονίκης οργανώνουν μαζική πικετοφορία διαμαρτυρίας την Παρασκευή,
3 Φλεβάρη 2023, ώρα 7:00μμ στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους

Η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) καταγγέλλουν και καταδικάζουν τις νέες βάρβαρες επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ και των ισραηλινών δυνάμεων καταστολής κατά του παλαιστινιακού λαού στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης με 11 νεκρούς και δεκάδες τραυματισμένους. Οι ισραηλινές δυνάμεις δεν δίστασαν να ρίξουν δακρυγόνα ακόμη και μέσα στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Τζενίν. Η νέα κυβέρνηση του Νετανιάχου «έπιασε άμεσα δουλειά», οξύνοντας τις κτηνώδεις πρακτικές της σε βάρος του μαρτυρικού παλαιστινιακού λαού. Το όργιο τρομοκρατίας και δολοφονιών από την αρχή του έτους έχει ως αποτέλεσμα 24 νεκρούς Παλαιστίνιους. 

Η νέα επίθεση σε βάρος των Παλαιστινίων είναι συνέχεια της επί δεκαετίες παράνομης κατοχής παλαιστινιακών εδαφών, τα οποία κατέχει το Ισραήλ από το 1967, ενάντια σε όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Οι εποικισμοί επεκτείνονται οδηγώντας σε εθνοκάθαρση και εκδίωξη των Παλαιστινίων από τις ελάχιστες εκτάσεις που τους απέμειναν στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Όλα αυτά γίνονται με την ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Είναι υποκριτική και ένοχη η στάση των ηγεσιών αυτών των χωρών, που μοιράζουν εξίσου την ευθύνη στο θύτη και τα θύματά του. Είναι όμως υποκριτική και ένοχη η στάση και όλων όσων συνεχάρησαν τη νέα κυβέρνηση Νετανιάχου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες. Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ενισχύει, βαθαίνει και αναβαθμίζει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, ενώ παράλληλα δεν προχωρά στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους. Δηλώνει ότι έχει βαθύ και ισχυρό δεσμό με το κράτος-δολοφόνο, που βασίζεται σε κοινές αξίες και συμφέροντα. Αυτά ήταν τα λόγια του Υπουργού Άμυνας κ. Παναγιωτοπούλος κατά την τελετή επίσημης παράδοση σε ιδιωτική εταιρεία του Ισραήλ, του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος.

Αλήθεια, ποιες είναι οι κοινές τους αξίες, οι καθημερινές δολοφονίες παιδιών και άοπλων ανθρώπων, η κατοχή ξένων εδαφών, η στέρηση νερού και μέσων επιβίωσης σε χιλιάδες κόσμου, η τρομοκρατία που ασκούν σε ολόκληρη την περιοχή βομβαρδίζοντας τη Συρία, το Ιράν κ.α.;

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και την υποστήριξή μας στον αγώνα του για τον τερματισμό της κατοχής, τη διάλυση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ. Στηρίζουμε τον αγώνα του για ανεξάρτητο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτους στα σύνορα της 4 Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: