“Έχουν και οι νεοναζί δικαίωμα να διαδηλώσουν”: Ανοιχτή σύμπραξη αστυνομίας – φασιστών που διέλυσαν μεγάλη πορεία για τη δημόσια υγεία στη Μαδρίτη

Με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη αντιμετώπισε τους ναζί η αστυνομία της Μαδρίτης, πραγματοποιώντας παράλληλα επίθεση στους διαδηλωτές και συλλαμβάνοντας συνδικαλιστή.

Τα καλύτερα και πιστότερα σκυλιά του συστήματος αποδεικνύονται για άλλη μια φορά οι απανταχού νεοναζί, που αναλαμβάνουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά κατά του λαϊκού κινήματος, συχνότατα με την έμμεση ή και άμεση ανοχή ή σύμπραξη των κρατικών δυνάμεων καταστολής. Mια σύμπραξη απόλυτα εξόφθαλμη στη Μαδρίτη, όπου υπήρξε κυριολεκτικά σχεδόν εναγκαλισμός της αστυνομίας με τα φασιστοειδή που σε διατεταγμένη υπηρεσία παρεισέφρησαν στη μεγάλη διαδήλωση για τη δημόσια υγεία, με προφανή στόχο να τη διαλύσουν και να στρέψουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας.

Η διαδήλωση είχε εξαγγελθεί σε 60 πόλεις της Ισπανίας από την οργάνωση CAS (Εθνικός Συντονισμός Ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση της Υγείας) για χθες Σάββατο, με αίτημα να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της υγείας, που σε μεγάλο βαθμό είναι υπεύθυνη για τις τραγικές στιγμές που βίωσε η χώρα ιδιαίτερα πέρσι στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που μια ομάδα από το φασιστικό γκρουπούσκουλο “Μπαστιόν Φροντάλ”, επιχείρησε να παρεμποδίσει τους διαδηλωτές, οι οποίο αρνήθηκαν να προχωρήσουν μέχρι τη διάλυση των ναζί. Η αστυνομία, όχι μόνο προστάτευσε τους φασίστες, αλλά επιτέθηκε στους διαδηλωτές και συνέλαβε το γραμματέα περιοχής της Γενικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (CGT).

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις καταστολής, όχι μόνο δημιούργησαν μια ειδική “ζώνη ασφαλείας” ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία των νεοναζί, ενάντια στην αντίδραση των διαδηλωτών, αλλά ο φωτογραφικός φακός αιχμαλώτισε και ένα “τρυφερό” ενσταντανέ μεταξύ αστυνομικού και μέλους της “Μπαστιόν Φροντάλ” σε σκηνή που μοιάζει με φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Η οργάνωση “Μπαστιόν Φροντάλ” βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα για τη δράση της, με επίκεντρο τα ΜΚΔ, και έχει, σύμφωνα με την εισαγγελία “ως βάση ένα βίαιο ταυτοτικό εξτρεμισμό της ακροδεξιάς”.

Οι διαδηλωτές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια στους ναζί, φωνάζοντας “Πώς θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η πορεία με τους ναζί από πίσω; Θα είναι το ίδιο και την Πρωτομαγιά;”, ενώ συχνά ακουγόταν και το “Νο πασαράν”. Εκείνη τη στιγμή, η αστυνομία, σχημάτισε η ίδια αλυσίδα προκειμένου να προστατεύσει τους ναζί, ενώ επιτέθηκε στους διαδηλωτές, ρίχνοντας πολλούς από αυτούς στο έδαφος και συλλαμβάνοντας το συνδικαλιστή, ο οποίος μεταφέρθηκε στο τμήμα.

Αποκαλυπτικός ήταν ο διάλογος των διοργανωτών με τον επικεφαλής της αστυνομίας που ήταν στο σημείο, ο οποίος δήλωσε πως “πρόκειται για το δικαίωμα στη διαδήλωση και δεν μπορούσε [η αστυνομία] να εμποδίσει τους ναζί που κατέβαιναν στην πορεία”. Τελικά οι φασίστες αποκόπηκαν από την πορεία, η οποία συνεχίστηκε προς το αστυνομικό τμήμα, απαιτώντας την απελευθέρωση του συνδικαλιστή, που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Υπέρ της απελευθέρωσης του συνδικαλιστή τάχθηκε από την πρώτη στιγμή το ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας, επικροτώντας την εκδίωξη των φασιστών από τους διαδηλωτές και καταδικάζοντας την σύμπραξη αστυνομίας και νεοναζί.

https://twitter.com/pctemadrid/status/1365637169201750020

Επιπλέον, το PCTE, σχολιάζοντας τη διαβόητη φωτογραφία του αστυνομικού με έναν από τους φασίστες, σημείωσε πως:

Ο Φράνκο που μας έτυχε στην εποχή μας έχει τους ίδιους φίλους με εκείνον του περασμένου αιώνα.

Έχεις τίποτε να πεις, τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης;

Με πληροφορίες από elsaltodiario.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: