Έχασε το μάτι της από πλαστική σφαίρα 19χρονη διαδηλώτρια για τον Πάμπλο Ασέλ στην Ισπανία

Η νεαρή γυναίκα τώρα έρχεται αντιμέτωπη με μια οδύσσεια χειρουργείων, προκειμένου να υπάρξει μερική αισθητική και μόνο αποκατάσταση του τραύματος. 

Mε μόνιμη ζημιά στην όρασή της πλήρωσε μια νεαρή κοπέλα τη συμμετοχή της στις διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του ράπερ Πάμπλο Ασέλ τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη, αφού έχασε το μάτι της μετά από αστυνομική επίθεση.

Σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ιρίδια, το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα μεταξύ 20.30 και 20.45 το βράδυ, με τη 19χρονη διαδηλώτρια να μεταφέρεται σε νοσοκομείο της πόλης, όπου αρχικά οι γιατροί διέγνωσαν ελαφρύ τραυματισμό. Στη συνέχεια ωστόσο, με προσεχτικότερη εξέταση, διαπίστωσαν την πλήρη απώλεια του οφθαλμικού βολβού, ο οποίος δε θα μπορέσει να αποκατασταθεί. Η νεαρή γυναίκα τώρα έρχεται αντιμέτωπη με μια οδύσσεια χειρουργείων, προκειμένου να υπάρξει μερική αισθητική και μόνο αποκατάσταση του τραύματος.

https://twitter.com/centre_IRIDIA/status/1362084366223089667

Ήδη μέσω ΜΚΔ αναζητώνται εικόνες και μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν ότι η κοπέλα χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα την οποία έριξαν οι δυνάμεις καταστολής των Mossos d’Esquadra, όπως ονομάζονται στην Καταλονία. Από την πλευρά του, ο υπουργός εσωτερικών του κρατιδίου, Μικέλ Σαμπέρα, ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα για τη διαλεύκανση του περιστατικού.

Η χρήση πλαστικών σφαιρών στη διάρκεια των διαδηλώσεων για την απελευθέρωση του Ασέλ είναι επιβεβαιωμένη με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, όπως και οι αναίτιες επιθέσεις σε πολίτες με γκλομπ.

Την ίδια ώρα, οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον Ασέλ, που συνελήφθη μέσα στο πανεπιστήμιο της Γέιδα για να εκτίσει ποινή 9 μηνών για “προσβολή της μοναρχίας” και στήριξη της τρομοκρατίας μέσα από τα τραγούδια του, εξαπλώνονται και εκτός καταλανικών πόλεων, φτάνοντας ως τη Μαδρίτη. Στην ισπανική πρωτεύουσα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πουέρτα ντελ Σολ, ερχόμενοι αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στις οποίες πέταξαν αντικείμενα. Η αστυνομία απάντησε με 19 συλλήψεις, ενώ αναφέρονται συνολικά 55 τραυματισμοί διαδηλωτών και αστυνομικών. Παρόμοιες σκηνές διαδραματίστηκαν στη Γρανάδα της Ανδαλουσίας, αλλά και στη Βαρκελώνη, όπου οι συγκεντρώσεις γίνονται κάθε βράδυ από τη μέρα της σύλληψης του ράπερ.

Με πληροφορίες από infobae.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: