Δημοσιογράφος του καναλιού του προέδρου της Ουκρανίας μέλος νεοναζιστικού τάγματος

Η ενημέρωση των Ουκρανών βρίσκεται στα καλύτερα (τεντωμένα) χέρια…

Ολοένα και λιγότερα τηρούνται τα προσχήματα στην Ουκρανία, που έχει πρακτικά ήδη μετατραπεί σε φασιστικό κράτος. Οι νεοναζιστικές παραστρατιωτικές οργανώσεις , που πλέον έχουν ενσωματωθεί στην Ουκρανική εθνική φρουρά από το 2014, κυριαρχούν στρατιωτικά, αλλά και στη δημόσια ζωή, μέσω εκπροσώπων τους που έχουν περίοπτη θέση στα ΜΜΕ της χώρας. Μια τέτοια περίπτωση είναι κι αυτής της δημοσιογράφου Νατάλια Κότσκοβιτς, η οποία εργάζεται στο κανάλι 5, ιδιοκτησίας του προέδρου της χώρας Ποροσένκο. Η Κότσκοβιτς είναι μέλος του τάγματος Αζόφ, το οποίο παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των Ουκρανικών αρχών αλλά και τω επίσημων εκπροσώπων του, είναι μια ανοιχτά νεοναζιστική οργάνωση, που βαρύνεται βάσει πορίσματος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΟΗΕ με εγκλήματα πολέμου, όπως βασανισμούς, λεηλασίες και παράνομη κράτηση. Είναι μάλιστα τόσο εξόφθαλμες οι νεοναζιστικές του αναφορές, που μέσα στο 2018 η βουλή των αντιπροσώπων στις ΗΠΑ πέρασε πρόβλεψη που απαγορεύει την εκπαίδευση μελών του τάγματος από αμερικανικές δυνάμεις, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

 

Σε αυτό το τάγμα ναζί βασανιστών συμμετέχει λοιπόν η δημοσιογράφος, που μάλιστα όχι μόνο δεν κρύβει την ιδεολογία της, αλλά τη διαφημίζει ακόμα κι εκτός Ουκρανίας, ποζάροντας με το ναζιστικό χαιρετισμό στη διάρκεια διακοπών της στη Βιέννη.

Όσες κινήσεις δήθεν αποστασιοποίησης κι αν γίνουν τώρα από τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ, που είδε βέβαια την επιρροή της στην περιοχή να φθίνει μετά το 2014, δεν παραγράφεται με τίποτε η ευθύνη τους για την άνοδο, τη στήριξη, ανοιχτή άλλοτε και ελαφρώς πιο κεκαλυμμένη τώρα, στο νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα στην καρδιά της Ευρώπης, που έτσι κι αλλιώς βαδίζει σε ολοένα και πιο αντιδραστική κατεύθυνση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: