Άστορ Γκαρσία: «Είστε άθλιοι και δεν σας ενδιαφέρει καθόλου ούτε ο σοσιαλισμός ούτε η εργατική τάξη»

Ανοιχτή επιστολή του Άστορ Γκαρσία, ΓΓ του ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας, προς τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, αμέσως μετά την έγκριση του αντικομμουνιστικού ψηφίσματος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου όλοι οι ευρωβουλευτές του, εκτός από έναν, ψήφισαν υπέρ του κατάπτυστου κειμένου.

Ανοιχτή επιστολή στον γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ισπανίας (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ-Πέρεθ Καστεχόν απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργαζομένων Ισπανίας (PCTE), Άστορ Γκαρσία, στις 21/9, αμέσως μετά την έγκριση του αντικομμουνιστικού ψηφίσματος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου όλοι οι ευρωβουλευτές του PSOE, εκτός από έναν, ψήφισαν υπέρ του κατάπτυστου κειμένου. Η επιστολή δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη:

Αγαπητέ Πέδρο,

Οπως γνωρίζεις, πολύ πρόσφατα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητήθηκε και εγκρίθηκε κοινό ψήφισμα «Σχετικά με τη σημασία της ευρωπαϊκής ιστορικής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης».

Αυτό το κοινό ψήφισμα προτάθηκε από διάφορες κοινοβουλευτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Ομάδας της «Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών», στην οποία συμμετέχουν οι βουλευτές του PSOE. Επίσης, από την Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, από την Ομάδα Renew Europe και από την Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών.

Πρόκειται δηλαδή για ένα κοινό ψήφισμα που προωθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν το PSOE, το PP (Λαϊκό Κόμμα), οι Ciudadanos, το VOX (ακροδεξιοί) και το PNV (Εθνικιστικό Κόμμα Βάσκων).

Στο ψήφισμα αυτό γίνονται εξαιρετικά σοβαρές δηλώσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή ιστορία του 20ού αιώνα, που όχι μόνο διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα, αλλά αποσκοπούν στην εξίσωση του ναζισμού – φασισμού με τον κομμουνισμό.

Στο παρόν ψήφισμα υποστηρίζεται, χωρίς καμία απολύτως ντροπή, ότι η υπογραφή του Συμφώνου μη επίθεσης Μόλοτοφ – Ρίμπεντροπ ήταν η αιτία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αποσκοπεί στο να εγκαθιδρύσει και να γενικεύσει την ιδέα ότι το φταίξιμο εκείνου του πολέμου ήταν τόσο της ναζιστικής Γερμανίας όσο και της Σοβιετικής Ενωσης.

Επίσης, επιδιώκει να εμπεδώσει και να γενικεύσει την ιδέα ότι η Σοβιετική Ενωση, στο δρόμο της προς το Βερολίνο, «κατέλαβε» τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, αντί να τις απελευθερώσει από τις κυβερνήσεις που υποστηρίζονταν ή καθοδηγούνταν από ναζιστικές δυνάμεις.

Στο παρόν ψήφισμα υποστηρίζεται ότι ο μόνος τρόπος ύπαρξης ενός δημοκρατικού κράτους είναι να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, καταδικάζοντας τη σοβιετική εμπειρία και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση ως «ολοκληρωτική». Προχωρά μάλιστα παραπέρα, θέτοντας εκτός νόμου τα σύμβολα και τις εκδηλώσεις υποστήριξης της κομμουνιστικής ιδεολογίας.

Και όλα αυτά, Πέδρο, γίνονται στο όνομα μιας δήθεν πάλης ενάντια στον «ολοκληρωτισμό», που δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη μεταμφίεση που χρησιμοποιείτε για να προσπαθήσετε να ποινικοποιήσετε τη μόνη ιδεολογία που έχει πραγματικά αντιπαρατεθεί στα δεσμά της καπιταλιστικής εξουσίας, που εσύ, η κυβέρνησή σου και το κόμμα σου τόσο υπερασπίζεστε.

Αυτόν τον «ολοκληρωτισμό», που σας εξυπηρετεί για να φτύνετε χωρίς καμία ντροπή στους τάφους των πολλών χιλιάδων κομμουνιστών που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά του Χίτλερ, του Μουσολίνι και των συμμάχων τους, που στον αγώνα των παρτιζάνων, στον Κόκκινο Στρατό ή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης έχυσαν το αίμα τους για να εξαλείψουν για πάντα το δολοφονικό αυτό θηρίο, που είναι ο ναζισμός – φασισμός.

Σε αυτούς τους κομμουνιστές, σε αυτούς τους παρτιζάνους, στις οικογένειές τους, δεν θα τολμήσεις να πεις ότι οι πρόγονοί τους είναι ίδιοι με τους φασίστες. Δεν θα το τολμήσεις επειδή είσαι δειλός, όμως αυτό υποστήριξε το κόμμα σου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ολοι οι ευρωβουλευτές του PSOE, εκτός από έναν, υπερψήφισαν με το PP, με τους Ciudadanos, με τον PNV και με το ERC (Ρεπουμπλικανική Αριστερά Καταλονίας) φράσεις όπως αυτή: «Επισημαίνει ότι σε ορισμένα κράτη μέλη εξακολουθούν να υπάρχουν σε δημόσιους χώρους (πάρκα, πλατείες κ.λπ.) μνημεία και τόποι μνήμης που εκθειάζουν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, γεγονός που διευκολύνει τη διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων σχετικά με τις συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη διάδοση του ολοκληρωτικού πολιτικού συστήματος».

Θέλετε να τελειώνετε με τους δρόμους που είναι αφιερωμένοι στο Στάλινγκραντ, στον Κόκκινο Στρατό ή τους κομμουνιστές ηγέτες της εποχής, ενώ διατηρείτε τον τίτλο του Δούκα του Primo de Rivera (ιδρυτής της ισπανικής φασιστικής Φάλαγγας) ή συνεχίζετε να ανέχεστε το ότι χιλιάδες κομμουνιστές και ρεπουμπλικάνοι (δημοκράτες αντιβασιλικοί) συνεχίζουν να βρίσκονται στα χαντάκια της χώρας μας.

Δεν ντρέπεστε. Δεν αξίζετε σεβασμό. Χάνετε την αλήθεια και χειραγωγείτε την Ιστορία για να την προσαρμόσετε στα συμφέροντα των κυρίων σας. Βοηθάτε στη γενίκευση ενός ιστορικού οράματος, στο οποίο οι κερδισμένοι είναι οι ίδιοι που έδωσαν λευκή επιστολή στον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, στους δημιουργούς τους: Στους μεγάλους καπιταλιστές οι οποίοι, λόγω του φόβου τους για την άνοδο του κομμουνισμού, χρηματοδότησαν και υποστήριξαν τις συμμορίες των κακοποιών και των ναζιστών εγκληματιών και φασιστών.

Με την υποστήριξή σας σε αυτό το ψήφισμα, αποδεικνύετε και πάλι, όπως ο Besteiro (σοσιαλδημοκράτης την περίοδο του ισπανικού Εμφυλίου) όταν υποστήριξε το πραξικόπημα του Casado (πράκτορας των Αγγλοαμερικάνων στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών), όπως και πολλές άλλες φορές στην Ιστορία της χώρας μας, ότι είστε άθλιοι και δεν σας ενδιαφέρει καθόλου ούτε ο σοσιαλισμός ούτε η εργατική τάξη.

Αστορ Γκαρσία

Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργαζομένων της Ισπανίας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: