Απάντηση ΚΚ Τουρκίας στο αντικομμουνιστικό ρεσιτάλ Πούτιν: «Το αντίδοτο στον επεκτατισμό του ΝΑΤΟ είναι ο σοσιαλισμός και όχι ο ρωσικός εθνικισμός!»

«Η σημερινή Ρωσία, η οποία έχει αυτοκρατορικές φιλοδοξίες, δεν έχει καμία σχέση με τη Σοβιετική Ενωση, η οποία υπήρξε υπέρμαχος της ειρήνης, της ισότητας και της προόδου για εβδομήντα χρόνια εκ μέρους των εργαζόμενων λαών του κόσμου»

«Το αντίδοτο στον επεκτατισμό του ΝΑΤΟ είναι ο σοσιαλισμός και όχι ο ρωσικός εθνικισμός!», τονίζει το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ από τη Ρωσία.

Απαντώντας στο αντικομμουνιστικό ρεσιτάλ του Ρώσου Προέδρου, με το οποίο «ντύθηκε» η ανακοίνωση της απόφασής του, το ΤΚΡ τονίζει: «Οι δηλώσεις του Πούτιν, με τις οποίες συκοφάντησε τον Λένιν, τον ηγέτη της μπολσεβίκικης επανάστασης, και τη Σοβιετική Ενωση, στην οποία υπήρξε η πιο ισότιμη και ειρηνική πολιτική εθνών, είναι απαράδεκτες. (…) Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει αυτός ο διαγωνισμός διαστρέβλωσης των ιστορικών γεγονότων, στον οποίο η Ρωσική Ομοσπονδία δεν υστερεί απέναντι στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους, ενώ αυτοπροβάλλεται ως “μεγάλη δύναμη” βασιζόμενη στην οικονομική, πολιτική, στρατιωτική και πολιτιστική κληρονομιά της ΕΣΣΔ».

«Η σημερινή Ρωσία, η οποία έχει αυτοκρατορικές φιλοδοξίες, δεν έχει καμία σχέση με τη Σοβιετική Ενωση, η οποία υπήρξε υπέρμαχος της ειρήνης, της ισότητας και της προόδου για εβδομήντα χρόνια εκ μέρους των εργαζόμενων λαών του κόσμου», υπογραμμίζει το ΤΚΡ.

«Η κύρια αιτία για τα δεινά των εργαζομένων της Ρωσίας, της Ουκρανίας και άλλων πρώην σοβιετικών χωρών σήμερα είναι η απουσία σοσιαλισμού», επισημαίνει, αναφέροντας μεταξύ άλλων τις πρόσφατες λαϊκές κινητοποιήσεις στο Καζακστάν και τον πόλεμο στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

«Φυσικά, οι προκλήσεις των ΗΠΑ εδώ και χρόνια, προκειμένου να αποκαταστήσουν την παρακμάζουσα ηγεμονία τους, να αναβιώσουν τη δυτική συμμαχία με στόχο την επιβολή των δικών τους συμφερόντων, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις εξελίξεις», τονίζει το ΤΚΡ. «Οι στοχεύσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που είναι εχθροί των λαών εδώ και περισσότερα από εβδομήντα χρόνια και πρωταγωνίστησαν στη διάλυση χωρών, στην καταστροφή πολύτιμων ανθρώπινων πόρων και πόλεων, στην περικύκλωση της Ρωσίας, άνοιξαν τον δρόμο για τις σημερινές συγκρούσεις».

Σχολιάζοντας δε τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης, το ΤΚΡ επισημαίνει: «Οι αντιθέσεις ή τα παζάρια μεταξύ των ιμπεριαλιστών και οι πράξεις που αποκαλούν “πολιτική ισορροπίας δυνάμεων” δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χρησιμεύσουν προς όφελος των λαών. Αυτό ισχύει και για τη θέση της κυβέρνησης Ερντογάν, η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, ανεβάζοντας τον εθνικισμό στο εσωτερικό και αναζητώντας μια νέα οικονομική και πολιτική διέξοδο στο εξωτερικό, καθώς και για την αστική αντιπολίτευση της Τουρκίας, που περιμένει δημοκρατία από το ΝΑΤΟ».

Και καταλήγει: «Η προοπτική ενός εξαιρετικά επικίνδυνου και καταστροφικού πολέμου για όλους τους λαούς της περιοχής είναι εξαιρετικά υψηλή και ανησυχητική. Ολοι οι κομμουνιστές και οι φιλειρηνικοί άνθρωποι έχουν καίριο καθήκον να αποτρέψουν την πραγματοποίηση αυτής της πιθανότητας».

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: