Ανήλικο μίσος – Σύλληψη 17χρονου ακροδεξιού που σκότωσε δύο διαδηλωτές του BLM στην Κενόσα

Ο νεαρός άντρας, που καμάρωνε στα σόσιαλ το Γενάρη για το ότι βρέθηκε στην πρώτη σειρά ομιλίας του Τραμπ, είναι μέλος ακροδεξιών ένοπλων “πολιτοφυλακών”, που αλώνιζαν στην πόλη τάχα “προστατεύοντας περιουσίες

Συνελήφθη τελικά, ώρες αφότου είχε γίνει γνωστή η ταυτότητά του στο διαδίκτυο, ο 17χρονος Κάιλ Ρίτενχαουζ για την διπλή ανθρωποκτονία δυο ανθρώπων στη διάρκεια των διαδηλώσεων που συγκλονίζουν την Κενόσα του Ουισκόνσιν, μετά την αναίτια αστυνομιή βαναυσότητα σε βάρος του 29χρονου Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ, που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς 7 φορές πισώπλατα.

Ο νεαρός άντρας, που καμάρωνε στα σόσιαλ το Γενάρη για το ότι βρέθηκε στην πρώτη σειρά ομιλίας του Τραμπ στην Αϊόβα τον περασμένο Γενάρη, είναι μέλος ακροδεξιών ένοπλων “πολιτοφυλακών”, που αλώνιζαν στην πόλη τάχα “προστατεύοντας περιουσίες” από λεηλασίες διαδηλωτών. Σε οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφορεί μάλιστα, ο δράστης εμφανίζεται, οπλισμένος με ημιαυτόματο τυφέκιο να έχει σε οικείο τόνο συνομιλίες με αστυνομικούς, να κάνει τον πληροφοριοδότη κίνησεων των διαδηλωτών και σε ένα βίντεο φαίνεται να πυροβολεί έναν διαδηλωτή στο κεφάλι. Ο Ρίτενχαουζ είχε κρυφτεί ανάμεσα σε αυτοκίνητα σε ένα κατάστημα πώλησης αυτοκινήτων, με το θύμα να περπατάει στο δρόμο. Μάλιστα, αφού πέτυχε το στόχο του, ο φονιάς διαλάλησε το κατόρθωμά του, λέγοντας στο τηλέφωνο “πέτυχα έναν”.

Σε άλλο βίντεο, ο 17χρονος φαίνεται να κατευθύνεται με ψηλά τα χέρια προς αστυνομικά οχήματα, τα οποία απλώς τον προσπέρασαν. Ο Ρίτενχαουζ κατηγορείται για δυο ανθρωποκτονίες πρώτου βαθμού και ενδεικτικό είναι πως από την πρώτη στιγμή ακροδεξιά σάιτ προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ότι δήθεν το διπλό φονικό έγινε για λόγους “αυτοάμυνας”.

Σε όλα αυτά ο πρόεδρος Τραμπ αντιδρά με ακόμα μεγαλύτερη καταστολή, ανακοινώνοντας πως θα στείλει ομοσπονδιακούς πράκτορες και περισσότερους Εθνοφρουρούς στην Κενόσα, που ήδη είναι γεμάτη στρατιωτικοποιημένες αστυνομικές δυνάμεις και εθνοφρουρά, μετά από εντολή του δημοκρατικού κυβερνήτη του Ουισκόνσιν Τόνι Έβερς.

Το ξέπλυμα της δολοφονικής ενέργειας ανέλαβε ο παρουσιαστής του συντηρητικού δικτύου Fox News, κατεξοχήν εκπρόσωπος του Τραμπ στα αμερικανικά μίντια, λέγοντας πως “μας εκπλήσσει στ’ αλήθεια ότι η λεηλασία και οι εμπρησμοί κατέληξαν σε δολοφονία; πόσο μας σοκάρει ότι 17χρονοι με όπλα αποφάσισαν ότι πρέπει να τηρήσουν την τάξη, όταν κανείς άλλος δεν το έκανε;”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: