Αμέριστη αλληλεγγύη στον λαό του Σουδάν που βιώνει ακόμη μια ενδοαστική ένοπλη σύγκρουση – Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη στην εργατική τάξη, στον λαό του Σουδάν και στο Σουδανικό ΚΚ, που βιώνουν μια ακόμη ενδοαστική ένοπλη σύγκρουση, στην οποία εμπλέκονται και ξένες δυνάμεις, που προκαλεί μια νέα αιματοχυσία.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Σουδάν σημειώνει:

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη στην εργατική τάξη, στον λαό του Σουδάν και στο Σουδανικό ΚΚ, που βιώνουν μια ακόμη ενδοαστική ένοπλη σύγκρουση, στην οποία εμπλέκονται και ξένες δυνάμεις, που προκαλεί μια νέα αιματοχυσία.

Η σύγκρουση ανάμεσα στις αστικές δυνάμεις, ντόπιες και ξένες, αφορά τη μοιρασιά του σημαντικού ορυκτού πλούτου του Σουδάν, καθώς και τη γεωπολιτική του θέση.

Οι αιματηρές εξελίξεις στο Σουδάν είναι μέρος της ευρύτερης σύγκρουσης στην περιοχή του Σαχέλ, όπου εμπλέκονται τόσο τα ευρωατλαντικά μονοπωλιακά συμφέροντα όσο και αυτά της Κίνας και της Ρωσίας. Στην αντιπαράθεση στην ευρύτερη περιοχή εμπλέκεται και η χώρα μας, με την αποστολή της πυροβολαρχίας “Πάτριοτ” στη Σαουδική Αραβία, αλλά και με τη “Στρατηγική εταιρική σχέση για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια” μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, που προβλέπει τη στρατιωτική συνδρομή της Ελλάδας στο πλευρό των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών της Γαλλίας και της ΕΕ στην Αφρική.

Το ΚΚΕ είναι αλληλέγγυο με την πάλη του λαού του Σουδάν για την κατάκτηση των οικονομικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του, για τη διαμόρφωση προϋποθέσεων ώστε να γίνει ο ίδιος κυρίαρχος στον τόπο του.

Καλεί την ελληνική κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή επιστροφή των Ελλήνων, που έχουν εγκλωβιστεί στο Σουδάν και επιθυμούν να επαναπατριστούν.

Απαιτεί την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς μεταξύ άλλων και από τη ζώνη του Σαχέλ και την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων από ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: