«Αυτά γίνονταν στη Σοβιετική Ένωση, όχι στη σημερινή Ρωσία. Άλλων εποχών αυτές οι εκκαθαρίσεις»…

Από …άλλον πλανήτη οι αντικομμουνιστικές εξυπνάδες της ΕΡΤ!

«Αυτά γίνονταν στη Σοβιετική Ενωση, όχι στη σημερινή Ρωσία. Αλλων εποχών αυτές οι εκκαθαρίσεις». Δημοσιογράφος της ΕΡΤ σχολίασε μ’ αυτόν τον χυδαίο τρόπο την αποτυχία της ρωσικής «κάψουλας» να προσεδαφιστεί στη Σελήνη και τους υπαινιγμούς που ακούστηκαν για την «τύχη» των επιστημόνων που εργάστηκαν στην αποστολή. Οταν τους βολεύει, βέβαια, με μεγάλη ευκολία παρουσιάζουν τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία ως «συνέχεια» της Σοβιετικής Ενωσης, για να συκοφαντήσουν την ΕΣΣΔ και τον σοσιαλισμό. Τώρα κάνουν το ανάποδο, για τον ίδιο ακριβώς λόγο…

Εχουν όμως η ΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της τέτοια άγνοια για το διαστημικό πρόγραμμα της πρώην ΕΣΣΔ; Δεν έχουν ακούσει τίποτα για τα τεράστια επιτεύγματα του σοσιαλισμού, για την αναγνώριση που είχαν από το κράτος και τον σοβιετικό λαό όλοι όσοι συμμετείχαν στον άθλο της εξερεύνησης του Διαστήματος; Κομματάκι δύσκολο… Απλά ο συγκεκριμένος βρήκε ευκαιρία να στάξει αντικομμουνισμό.

Υπενθυμίζουμε πάντως – και σ’ αυτόν και στην ΕΡΤ – ότι οι πρωτοπόροι Σοβιετικοί επιστήμονες, τεχνικοί και κοσμοναύτες απολάμβαναν τις μεγαλύτερες κρατικές τιμές στην πρώην ΕΣΣΔ. Την ίδια εποχή, για να ανταγωνιστούν τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού και στο Διάστημα, οι καπιταλιστικές ΗΠΑ επιστράτευαν επιστήμονες των ηττημένων ναζί, οι οποίοι με άκρα μυστικότητα μεταφέρονταν στην Αμερική και τίθεντο επικεφαλής των διαστημικών προγραμμάτων («Επιχείρηση Συνδετήρας»), όπως αποκαλύφθηκε πολλά χρόνια μετά, και ενώ πολλοί από αυτούς είχαν τιμηθεί με τις ανώτατες διακρίσεις.

Ο καθένας δηλαδή με τις «αξίες» και τα «όπλα» του στην κατάκτηση του Διαστήματος, και από …άλλο πλανήτη οι αντικομμουνιστικές εξυπνάδες της ΕΡΤ.

 

Από τη στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: