Δ. Κουτσούμπας: Το δίκιο ξέρει πάντα να βρει τον δρόμο για να εκφραστεί και λέει: “Σιγά μη φοβηθώ…”

Εμείς είμαστε με τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς. Είμαστε η φωνή τους, που ακούγεται και εδώ μέσα και στους δρόμους και σπάει στην πράξη τις απαγορεύσεις σας. Γιατι το δίκιο ξέρει πάντα να βρίσκει το δρόμο για να εκφραστεί. Και το δίκιο λέει “σιγά μη φοβηθώ”.

Στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για το απαράδεκτο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, ο Δ. Κουτσούμπας πήρε τον λόγο και στηλίτευσε τη στάση της κυβέρνησης που “έχει βάλει λυτούς και δεμένους να στοχοποιούν όποιον διαφωνεί με τις διατάξεις που φέρνετε”.

Είναι ντροπή αυτό το πράγμα! Στοχοποιείτε και απαξιώνετε επιστήμονες και φοιτητές! (…) Σταματήστε να χυδαιολογείτε και να προσβάλετε νέα παιδιά, να τα χαρακτηρίζετε “μειοψηφίες” και “τεμπέληδες”!

Ο ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό της κυβέρνησης, που μιλάει για αναβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου και ξεκίνησε την “πορεία προς το μέλλον”, χωρίς να έχει δώσει καν συγγράμματα στα παιδιά.

Αντί να μιλάτε για αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης, μήπως καλύτερα να αντικαθιστούσατε τουλάχιστον κάναν απαρχαιωμένο τόρνο της δεκαετίας του ’70; Έχει και η κοροϊδία τα όριά της.

Η κυβέρνηση μιλάει για ροπαλοφόρους, τραμπούκους κτλ, αλλά οι χαρακτηρισμοί που εκστομίζει φωτογραφίζουν πρωτίστως την ίδια την κυβερνητική παράταξη στα Πανεπιστήμια, με τις άθλιες αφίσες της, που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής και ο Θ. Παφίλης.

Ας ασχοληθείτε πρωταρχικά με τους οργανωμένους της νεολαίας της και τους προβοκάτορες που κάνουν τη δική σας δουλειά, και ας αφήσετε ήσυχους τους φοιτητές να αποφασίζουν με τις συλλογικές διαδικασίες τους.

Η κυβέρνηση μιλάει για ελεγχόμενη πρόσβαση-είσοδο στα ΑΕΙ, να αποκλείει όσους δεν έχουν σχέση με τη μορφωτική διαδικασία, αλλά πρέπει πρωτίστως να διώξει τα στελέχη του ΝΑΤΟ και των επιχειρήσεων, που θέλουν να μασουλάνε εκατομμύρια από τα προγράμματα.

Μιλάει προκλητικά για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά τα κυκλώματα δρουν κυρίως σε χώρους χωρίς πανεπιστήμια, με την αστυνομία να κάνει τα στραβά μάτια.

Μιλάει για “ποικίλους κοινωνικούς ανελκυστήρες”, αλλά κλείνει ΙΕΚ, βάζει εμπόδια στους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων, και κρίνει ικανούς για σπουδές, αυτούς που έχουν να πληρώσουν τα δίδακτρα.

Οι νέοι από τα λαϊκά στρώματα δε γίνονται μόνο ψυκτικοί από το Περιστέρι, αλλά και διδάκτορες.

Τόνισε ο Κουτσούμπας και πρόσθεσε.

Εμείς δεν έχουμε κόμπλεξ με αυτά τα ζητήματα. Τους τιμάμε όλους εξίσου, και από πολλές απόψεις περισσότερο όσους δεν έχουν κατορθώσει να “αριστεύσουν” και να πάρουν πτυχίο.

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η κυβέρνηση “κορόιδα και χαζοί δεν είναι”, για αυτό κρατάει και αξιοποιεί τις αντιδραστικές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ: δίδακτρα, απαξίωση πτυχίων, τα άνοιξε-κλείσε των Περιφερειακών Πανεπιστημίων, το πόρισμα Παρασκευόπουλου, τις διώξεις φοιτητών -πχ για το άγαλμα του Τρούμαν. Αξιοποιεί στο έπακρο την “αντιπολίτευση” του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει πως το ζήτημα της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια “είναι το έλασσον”…

Όχι, δεν είναι το έλασσον, κ. Τσίπρα…

Είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ, για να προσθέσει πως η κυβέρνηση δεν έχει πλέον φόβο πως μια ενδεχόμενη αλλαγή στο τιμόνι, θα φέρει την κατάργηση όσων ψήφισε “με ένα νόμο και ένα άρθρο”.

Δε θα πάει χαμένη η δουλειά σας…

Ο Δ. Κουτσούμπας ζήτησε μεταξύ άλλων να βοηθηθούν οι μαθητές με κάθε πιθανό τρόπο: δώστε ευκαιρία να κατοχυρώνουν βαθμολογία. Μην περιορίζετε τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό. Αποσύρετε την τράπεζα θεμάτων και τον καθορισμό της βάσης από τα ιδρύματα.

Και έκλεισε λέγοντας πως οι νέοι θα γράψουν το καλύτερο σενάριο για τη ζωή και τα όνειρά τους, που θα βρουν τελικά εκδίκηση.

Στολίζετε το σχολείο που φτιάχνετε με εύηχες λεξούλες, το ζει όμως ο λαός μας και ο βαθμός που του βάζει είναι πολύ κάτω από τη βάση. Το νέο είναι αυτό που αντιστρατεύεται την αδικία. Έχετε επιλέξει πλευρά, όπως και εμείς. Εμείς είμαστε με την εκπαιδευτική κοινότητα που παλεύει ενάντια στο νομοσχέδιό σας. Είμαστε η φωνή τους, που ακούγεται και εδώ μέσα και στους δρόμους και σπάει στην πράξη τις απαγορεύσεις σας. Γιατι το δίκιο ξέρει να βρίσκει το δρόμο για να εκφραστεί. Και το δίκιο λέει “σιγά μη φοβηθώ”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: