Δ. Κουτσούμπας: Η συζήτηση για την προανακριτική είναι ψυχεδέλεια… “Αραμπάδες και καρούλια, ραπανάκια και μαρούλια”

Το έγκλημα που γίνεται στην Υγεία, στο βωμό του κέρδους, ούτε ξεχνιέται, ούτε παραγράφεται. Αυτή την ώρα που το σύστημα έχει ανάγκη από προσλήψεις, εσείς κάνετε απολύσεις, εκδικητικές απολύσεις. Πάρτε το χαμπάρι. Δεν θα κλείσετε το στόμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς!

Η συζήτηση στη Βουλή για την προανακριτική ήταν τόσο μα τόσο ουσιαστική που ξύπνησε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που πήρε τον λόγο, μια σουρεαλιστική ποιητική διάθεση.

Παρακολουθώντας τη συζήτηση θυμήθηκα ένα σουρεαλιστικό ποίημα που λέγαμε πολύ παλιά.

“Αραμπάδες και καρούλια
ραπανάκια & μαρούλια
μια παντόφλα στο κρεβάτι,
βάσανα που ‘χει η αγάπη
ωραία που ‘ναι η Λιβαδειά
χωρίς καμιά αιτία”.

Τόση ψυχεδέλεια!

Και αμέσως μετά εξήγησε το γιατί.

Την ώρα που η πανδημία χτυπάει κόκκινο, τα ρεκόρ, σπάνε το ένα μετά το άλλο σε κρούσματα και διασωληνωμένους, το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό, όχι μόνο δεν επιτάσσεται, αλλά κάνει χρυσές δουλειές,, (την ώρα) που επιβάλλονται νέα super μνημόνια… Τι πιο βολικό και πιο αποπροσανατολιστικό από μια συζήτηση για σύσταση μιας ακόμη προανακριτικής επιτροπής…”

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε πως η θέση του ΚΚΕ είναι ότι η πρόταση της ΝΔ δεν τεκμηριώνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία, που είναι σε γνώση των κομμάτων. Βεβαίως, θα μπορούσε να συσταθεί μια εξεταστική επιτροπή, ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης & οι ευθύνες που απορρέουν για πολιτικά πρόσωπα & πρώην υπουργούς. Σε κάθε περίπτωση για το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο.
Όλες, μα όλες οι κυβερνήσεις, ανάμεσα σε αυτές και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τώρα της ΝΔ, προσπαθούν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια με τα ΜΜΕ και με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν την Ενημέρωση.

Ο ΓΓ είπε πως η ουσία του νόμου Παππά και ο διαγωνισμός για τις άδειες ήταν “ανακάτεμα της τράπουλας και αποτύπωση νέων επιχειρηματικών συσχετισμών” και “όχι φυσικά προστασία του αγαθού της ενημέρωσης”. Σημείωσε τις ευθύνες της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε αμέσως τις εκπτώσεις για το αντίτιμο, για να έρθει τελικά η ΝΔ να τους χαρίσει μια δόση 3,5 εκ ευρώ.

Για την ακρίβεια 3.400.000€. Τους βάζετε να καταβάλλουν και 50 χιλιάδες. Μην είστε τόσο σκληροί!
Τους χαρίζετε χρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για το δημόσιο σύστημα υγείας, τα ΜΜΜ, τα σχολεία.

Συνεχίζοντας με τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Κουτσούμπας θύμισε τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ.

Όταν ψηφιζόταν ο νόμος Παππά & σας λέγαμε, ότι δεν μπορεί να υπάρχει πραγματική και αντικειμενική ενημέρωση, όταν αυτή είναι στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματιών. Τότε είχατε καβαλήσει το καλάμι. Μας λέγατε επί λέξει: «Τα κανάλια είναι σπορ για μεγάλα πορτοφόλια»! Να τα χαίρεστε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τα μεγάλα πορτοφόλια! Γιατί τα μεγάλα πορτοφόλια, την ενημέρωση την οργανώνουν με βάση τα δικά τους οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα και με βάση την πολύμορφη διαπλοκή που επιδιώκουν με το πολιτικό σύστημα και τα κυβερνώντα κόμματα.”

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς αρνείται πεισματικά την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, ενώ οι επιχειρηματίες της υγείας συνεχίζουν να θησαυρίζουν.

Αυτό το έγκλημα στο βωμό του κέρδους, ούτε ξεχνιέται-ούτε παραγράφεται.

Αφού το σύστημα είναι ένα και ενιαίο, όπως λέτε: Τώρα που ο Ερυθρός, που διαθέτει από τις καλύτερες νευρολογικές μονάδες που κάνουν θρομβόλυση-αναγκαία παρέμβαση για εγκεφαλικά- βγήκε εκτός εφημερίας, πού πάνε τα περιστατικά; Μήπως πηγαίνουν στο Metropolitan το οποίο διαφημίζει ότι έχει εξειδικευμένη μονάδα και ΜΑΦ για θρομβόλυση; Ποιον κοροϊδεύετε λοιπόν;

Μήπως ακόμα, θέλετε να μας πείτε σε ποιο ιδιωτικό νοσοκομείο, μιας και ο Ερυθρός μετατράπηκε σε Covid, θα κάνουν τη θεραπεία τους οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας; Tι γίνεται με τις θεραπείες για ασθενείς με άλλα σοβαρά νοσήματα; Για όσους έχουν αναβάλει χειρουργεία, ιατρικά ραντεβού, εξετάσεις σοβαρές που χρειάζονται για την έγκαιρη διάγνωση;”

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως παρά την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της ο λαός γνωρίζει πως οι νοσοκομειακοί γιατροί και η Ομοσπονδία τους δίνουν τη μάχη, για να σωθούν ζωές και στάθηκε στο χαρακτηριστικό παράδειγμα της απόλυσης του Κ. Καταραχιά.

Αύριο απολύεται ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Κώστας Καταραχιάς. Είναι ο μοναδικός επικουρικός γιατρός σε όλη τη χώρα που δεν πήρε παράταση της σύμβασής του μέχρι τον Οκτώβριο. Αυτή την ώρα που το σύστημα έχει ανάγκη από προσλήψεις, εσείς κάνετε απολύσεις, εκδικητικές απολύσεις. Πάρτε το χαμπάρι. Δεν θα κλείσετε το στόμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς!

Τόνισε επίσης πως ο μαζικός εμβολιασμός αργεί πολύ να γίνει μαζικός, αφού αγνοήθηκαν οι έγκαιρες υποδείξεις του ΚΚΕ και πως η κυβέρνηση ροκανίζει πολύτιμο χρόνο, έρμαιο της ευρωπαϊκής επιτροπής και του εγκληματικού επιχειρηματικού ανταγωνισμού.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε:

Τα όσα ακούμε λίγες μέρες μετά την Σύνοδο Κορυφής και τη συνομιλία του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ προκαλούν θυμηδία, γιατί γέλιο δεν βγαίνει μέσα σε εξελίξεις επικίνδυνες.

Η Σύνοδος Κορυφής έδειξε ότι η ΕΕ καθορίζει τη στάση της με βάση στα παζάρια με βάση το μονοπωλιακό συμφέρον, εκθέτοντας τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου.

Με δεδομένο τον ομολογημένο στόχο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ αλλά και της ΕΕ να διατηρηθεί η Τουρκία με κάθε κόστος στη δύση, τι σας έμεινε να λέτε για να εφησυχάζετε; Κάτι στοχευμένες διαρροές του τύπου “Αν χρειαστείς κάτι είμαι εδώ να βοηθήσω”. Αγγίζει τα όρια της τηλεφωνικής φάρσας όταν ο καθένας ξέρει:

– ότι η βοήθεια των ΗΠΑ όλα αυτά τα χρόνια είναι η νομιμοποίηση των απαράδεκτων διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο και η νομιμοποίηση του στρατού κατοχής στην Κύπρο.

– ότι οι τόνοι βοήθειας που έχουν εξάγει οι ΗΠΑ στα Βαλκάνια, την Βόρεια Αφρική, την Μέση Ανατολή, ισοπέδωσαν ολόκληρες χώρες σπέρνοντας θάνατο & προσφυγιά.”

Στη συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: