Αλέκα Παπαρήγα: Το εργατικό κίνημα να βάλει στόχο να πεταχτεί το σχέδιο νόμου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη στα σκουπίδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό που απαιτείται σήμερα, είναι το εργατικό, το λαϊκό κίνημα να σκεφτεί όχι μόνο ποια αιτήματα πρέπει να διεκδικεί από τις κυβερνήσεις, αλλά και με ποια φιλοσοφία θα αγωνίζεται, καθώς δεν υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού στην Υγεία

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να βάλει στόχο να πεταχτεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη στα σκουπίδια, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος μιλώντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς αυτό δεν επιδέχεται την παραμικρή βελτίωση.

Απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ που διατυμπανίζει στη συζήτηση ότι θα καταργήσει το νόμο ως κυβέρνηση, η Αλ. Παπαρήγα παρατήρησε ότι νόμοι που αφορούν στην πιο βαθιά διείσδυση του καπιταλιστικού τομέα στην Υγεία, δεν καταργούνται από τις αστικές κυβερνήσεις.

Αυτό που απαιτείται σήμερα, είπε, είναι το εργατικό, το λαϊκό κίνημα να σκεφτεί όχι μόνο ποια αιτήματα πρέπει να διεκδικεί από τις κυβερνήσεις, αλλά και με ποια φιλοσοφία θα αγωνίζεται, καθώς δεν υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού στην Υγεία.

Ακόμα, επεσήμανε ότι από το 1992, και μετά τη μετατροπή της ΕΟΚ σε Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε σε περίοδο κρίσης είτε όχι, ο ιδιωτικός τομέας υγείας γιγαντώθηκε με τη διείσδυση του κεφαλαίου σε όλους τους τομείς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συστηματική αφαίμαξη γιατρών από το δημόσιο σύστημα, αλλά και το να αποφασίζει ο ιδιωτικός τομέας προς τα πού θα στρέφεται η έρευνα.

Επίσης επισήμανε ότι κάθε κυβέρνηση βάζει ένα πετραδάκι και δίνει τη δυνατότητα στην επόμενη να βάλει τούβλο ή να βγάλει κάτι από έναν νόμο για να δείξει ότι διαφοροποιείται, αλλά να κρατήσει τη φιλοσοφία.

Δείτε το βίντεο:

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: