170 εθνικότητες και 29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνείδησης

Όταν λείπει το ταξικό κριτήριο, οι κυβερνώντες μπορούν να πουλάνε “κοινωνικές ευαισθησίες με τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος, κι η κριτική της αντιπολίτευσης και των καναλιών να μην εστιάζει σε αυτή καθαυτή την κοροϊδία, αλλά στο αν δικαιούνται τα ψίχουλα κάποιοι που δεν έχουν ελληνική εθνικότητα…

Κάποια κανάλια έκαναν θέμα πως το κοινωνικό μέρισμα πηγαίνει σε 170 διαφορετικές εθνικότητες -αντί να πάει όλο στον ελληνικό λαό. Και ύστερα, απορούμε γιατί έχει τέτοια ποσοστά η Χρυσή Αυγή. Πιθανόν οι δημοσιογράφοι που μιλάνε για τη “σοβαρή Χρυσή Αυγή” να εννοούν βασικά τον εαυτό τους.

“Παραδόξως”, κανένα κανάλι δε μέτρησε πόσες εθνικότητες έχουν στείλει… “αντιπροσώπους” τους στο βυθό του Αιγαίου πχ, για να το κάνει θέμα και να στριμώξει την όποια κυβέρνηση να πάρει μέτρα και να κάνει κάτι για αυτό.

Το χειρότερο από όλα δεν είναι τα άθλια “δημιουργικά μαθηματικά” που χρησιμοποιούν τα κανάλια για να αλλοιώσουν την εικόνα: ότι δηλαδή ένα συντριπτικό ποσοστό του μερίσματος (πάνω από 90%) πάει σε Έλληνες, και από αυτό που περισσεύει τη μερίδα του λέοντος έχουν οι Αλβανοί, που ζούνε πολλά χρόνια στη χώρα μας, ανήκουν κατά κανόνα στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα κι είναι λογικό κι επόμενο να το δικαιούνται. Κι ότι ο ντόρος συνεπώς γίνεται για ένα μικρό ποσό που δε δίνεται σε πρόσφυγες και μετανάστες -γιατί συνειρμικά προς τα εκεί οδηγούν τα από οθόνης παραληρήματα- αλλά και σε Γερμανούς, Ευρωπαίους γενικά, και άλλες εθνικότητες.

Το χειρότερο είναι σε τι μονοπάτια κατευθύνεται η “πολιτική αντιπαράθεση” όταν απουσιάζει το ταξικό κριτήριο κι η εργατική σκοπιά. Όταν λείπει αυτή η παράμετρος, οι κυβερνώντες μπορούν να πουλάνε “κοινωνικές ευαισθησίες” με τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος, κι η κριτική της αντιπολίτευσης και των καναλιών να μην εστιάζει σε αυτή καθαυτή την κοροϊδία, αλλά στο αν παίρνουν τα ψίχουλα και κάποιοι που δεν έχουν ελληνική εθνικότητα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: