1 χρόνος από το Έγκλημα στα Τέμπη | ΚΝΕ: «Δε φεύγει ο θυμός, δε σβήνει η οργή, είτε με τα κέρδη τους ή με τη ζωή!»

Δεν ξεχνάμε:
-Τα παιδιά που δεν έφτασαν ποτέ…
-Τις οικογένειές τους…
-Τον αγώνα μας για να μη συγκαλυφτεί αυτό το έγκλημα…

Με σύνθημα «Δε φεύγει ο θυμός, δε σβήνει η οργή, είτε με τα κέρδη τους ή με τη ζωή!» η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας πραγματοποιεί πλατιά παρέμβαση, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη, που συγκλόνισε ιδιαίτερα τη νέα γενιά.

Ήδη οργανώνονται εξορμήσεις και περιοδείες σε σχολεία, φροντιστήρια, στέκια νεολαίας, καθώς και συσκέψεις και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Η ΚΝΕ ευχαριστεί θερμά τον σκιτσογράφο Δημήτρη Γεωργοπάλη, που παραχώρησε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό και διεισδυτικό του σκίτσο για την αφίσα και την ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ

«1 χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη

Δε φεύγει ο θύμος, δε σβήνει η οργή! Είτε με τα κέρδη τους ή με τη ζωή.

Δεν ξεχνάμε:

-Τα παιδιά που δεν έφτασαν ποτέ…

-Τις οικογένειές τους…

-Τον αγώνα μας για να μη συγκαλυφτεί αυτό το έγκλημα…

Στη συμπλήρωση ενός χρόνου από εκείνο το πρωινό που μας σόκαρε και μας γέμισε οργή, το σύνθημα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα “όλων των νεκρών είμαστε η φωνή, το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί”, πρέπει να ακουστεί ξανά δυνατά!

Με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις όλων μας δώσαμε πριν έναν χρόνο μια υπόσχεση: να τιμωρηθούν οι ένοχοι για ένα έγκλημα που ήταν προδιαγεγραμμένο. Γιατί ευθύνες έχουν η εταιρεία, το κράτος, όσοι κυβερνούν και κυβέρνησαν τη χώρα, που θεωρούν κόστος την ανθρώπινη ζωή. Γιατί κανείς τους δεν ενδιαφέρθηκε για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων, αλλά για τα κέρδη της εταιρείας.

Μας γεμίζει θυμό το γεγονός πως τόσο καιρό μετά δεν έχει προχωρήσει σχεδόν καθόλου η απαραίτητη διαδικασία και έρευνα, πως πάνε να τα κουκουλώσουν μη διστάζοντας να κλείσουν άρον-άρον ακόμα και την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ή να φορτώσουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων και των υπουργείων μόνο στην ατομική ευθύνη ενός – δύο ανθρώπων για να “ξεμπερδέψουν”.

Εμείς, όμως, επιμένουμε: “Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί!”. Νιώθουμε υποχρέωση απέναντι στη μνήμη των νεκρών, στα βάσανα των τραυματιών, στις οικογένειές τους. Είναι όλοι τους «ένας από εμάς», γιατί “νέα Τέμπη” είναι παντού γύρω μας: Στα σχολεία με τα γκρεμισμένα ταβάνια και τα πλημμυρισμένα προαύλια. Στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τα καθημερινά δυστυχήματα. Στα νοσοκομεία με τις ελλείψεις γιατρών και υποδομών. Στους χώρους εργασίας, στα μέρη που συχνάζουμε, διασκεδάζουμε.

Χάνονται ζωές και μένει το “γιατί”, το σάπιο σύστημά τους σηκώνει ανατροπή!

Διαλέγουμε μεριά και δυναμώνουμε κάθε μέρα τον συλλογικό αγώνα, την οργάνωση και την αλληλεγγύη, για να κατακτήσουμε το δικαίωμα στη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει. Γι’ αυτό και στις 28 Φλεβάρη διαδηλώνουμε μαζί με όλο το λαό στην απεργία με σύνθημα “Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”, για τις σπουδές που έχουμε ανάγκη κόντρα στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που κάνει την αδικία νόμο διαμορφώνοντας άνισο τρόπο εισαγωγής, διαλύοντας τα πτυχία και το μέλλον της νέας γενιάς.

Μαζί με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ τα βάζουμε καθημερινά με το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε και μεγαλώνουμε, στο οποίο δολοφονούνται κάθε μέρα το μέλλον, τα όνειρα, ακόμα και η ίδια μας η ζωή για τα κέρδη των λίγων.

Μαζί με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ ανοίγουμε τον δρόμο για μια κοινωνία που στο επίκεντρό της θα είναι η ανθρώπινη ζωή, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό!»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: