Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα: Ο λαός της Κούβας «βγάζει τη γλώσσα» στον ιμπεριαλισμό

Παρ’ όλες τις δυσκολίες, την εχθρική και ακραία πολιτική των ΗΠΑ και τη στόχευσή τους για την ανατροπή της επανάστασης, ο λαός της Κούβας υψώνει το ανάστημά του και «βγάζει τη γλώσσα» στις ΗΠΑ, στον ιμπεριαλισμό.

Την Πέμπτη 5 του Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Κουβανής Πρέσβειρας, Zelmys Maria Dominguez Cortina, με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκο. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Δημάρχου και ήταν παρόντες Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Έπειτα από τη θερμή υποδοχή ακολούθησε συζήτηση σε πολύ οικείο κλίμα για πολλά θέματα.

Η Zelmys Maria Dominguez Cortina εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής στο αίτημα της επίσκεψης, σε μια προσπάθεια που διεξάγει η Πρεσβεία της Κούβας να συζητήσει τα διαχρονικά προβλήματα του Κουβανικού λαού από το Αμερικάνικο Εμπάργκο και να ζητήσει μέσα από αυτές τις συναντήσεις τη στήριξη του λαού μας.

Στην αναλυτική περιγραφή της, είπε, ότι ήταν η αποφασιστική απάντηση του Κουβανικού λαού που νίκησε το εμπάργκο και κατάφερε να κρατά μέχρι σήμερα τη φλόγα της Κουβανικής Επανάστασης αναμμένη. Βεβαίως, το εμπάργκο που εφάρμοσαν οι ΗΠΑ από το 1960, αποτέλεσε πηγή τεράστιων δυσκολιών, γεγονός που επιδεινώθηκε έπειτα από την ανατροπή του Σοσιαλισμού το 1991. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, την εχθρική και ακραία πολιτική των ΗΠΑ και τη στόχευσή τους για την ανατροπή της επανάστασης, ο λαός της Κούβας υψώνει το ανάστημά του και «βγάζει τη γλώσσα» στις ΗΠΑ, στον ιμπεριαλισμό.

Τόνισε, ότι ποτέ δεν παραιτήθηκαν από αυτό το στόχο ούτε οι Κυβερνήσεις ούτε οι Πρόεδροι των ΗΠΑ, το μόνο που άλλαζε ήταν ο τρόπος, πότε με το «καρότο», επί Ομπάμα, και πότε με το «μαστίγιο», επί Τράμπ, ο λαός της Κούβας βρίσκεται πάντα αντιμέτωπος με τις ΗΠΑ και  βγαίνει νικητής, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια!

Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα: Ο λαός της Κούβας «βγάζει τη γλώσσα» στον ιμπεριαλισμό

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος εξέφρασε τη διαχρονική αλληλεγγύη που δείχνει ο ελληνικός λαός, το λαϊκό κίνημα, προς το λαό της Κούβας. Τόνισε, ότι η Σοσιαλιστική Κούβα ενέπνευσε ανθρώπους, έπλασε αγωνιστές σε όλο τον κόσμο, έκανε ολόκληρους λαούς να μην το βάζουν κάτω, να συνεχίζουν να αγωνίζονται και η πάλη τους να βάζει εμπόδια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τους δύο συνομιλητές να δίνουν υπόσχεση για νέα συνάντηση στο μέλλον, με την προσδοκία η Κούβα να ξεπεράσει τα σημερινά της προβλήματα και να δυναμώσει η φλόγα της επανάστασης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: