Ζαχίρ Γιαβαρί: Οι άνθρωποι της Λέσβου έχουν αποδείξει την ανθρωπιά τους

Ο Ζαχίρ απ’ το Αφγανιστάν, περιγράφει την οδύσσεια που έζησε πριν γίνει γνωστός σαν μάγειρας στην τηλεοπτική εκπομπή MasterChef και μιλάει για τη «δεύτερη ζωή» του στην Ελλάδα. Σήμερα επιστρέφει στη Λέσβο για να βοηθήσει μαγειρεύοντας για τους πρόσφυγες.

Ο Ζαχίρ απ’ το Αφγανιστάν, περιγράφει την οδύσσεια που έζησε πριν γίνει γνωστός σαν μάγειρας στην τηλεοπτική εκπομπή MasterChef και μιλάει για τη «δεύτερη ζωή» του στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του μιλάει για την απόδραση απ’ την εμπόλεμη ζώνη στο Αφγανιστάν, την περιπέτεια στην Τουρκία, τη συνάντηση με τον δουλέμπορο, τη ζεστή αγκαλιά των κατοίκων της Λέσβου, για τους οποίους μιλάει με συγκίνηση και αγάπη. Σήμερα επιστρέφει στη Λέσβο για να βοηθήσει μαγειρεύοντας για τους πρόσφυγες.

Στο νησί της Λέσβου, και σ’ άλλα νησιά, βρίσκονται εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε άθλιες συνθήκες. Απέναντι στις τεράστιες ευθύνες των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων, στις καμουφλαρισμένες με τον μανδύα ΜΚΟ μπίζνες, και στις ρατσιστικές φωνές που κηρύσσουν το μίσος μεταξύ των λαών, οι κάτοικοι της Λέσβου και των άλλων νησιών εκφράζουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους κατατρεγμένους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: