Υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας το ψήφισμα που κατέθεσε η ΛΑ.ΣΥ. υπέρ του δικαιώματος του Παλαιστινιακού λαού να έχει την δική του πατρίδα

Με ψήφους 8 υπέρ, 6 κατά και 1 παρόν, εγκρίθηκε στη 12η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση υπέρ του δικαιώματος του Παλαιστινιακού λαού να έχει την δική του πατρίδα, καταδικάζοντας παράλληλα την πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ και την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στους σχεδιασμούς τους, στην επιχειρούμενη γενοκτονία.

Με ψήφους 8 υπέρ (ΛΑΣ- ΑΣΠΙ – Κοινωνία των Δημοτών και μια σύμβουλος της ΠΕΑ), 6 κατά (ΠΕΑ – Ανεξάρτητη Πανικαριακή Κίνηση / Πρότειναν την ισότιμη καταδίκη και της Χαμάς)  και 1 παρόν (ΠΕΑ), εγκρίθηκε στη 12η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας (10/11/2023)  ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση  υπέρ  του δικαιώματος του Παλαιστινιακού λαού να έχει την δική του πατρίδα, καταδικάζοντας παράλληλα την πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ισραήλ και την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στους σχεδιασμούς τους, στην επιχειρούμενη γενοκτονία.

Επισυνάπτεται το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο (με την προσθήκη που πρότεινε η ΑΣΠΙ):

Ψήφισμα υπέρ του δικαιώματος του Παλαιστινιακού λαού να έχει την δική του πατρίδα

Ο παλαιστινιακός λαός εδώ και δεκαετίες βιώνει μια πραγματική γενοκτονία, με εκατόμβες νεκρών, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, φυλακίσεις, βασανισμούς.

 Το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε, παραβιάζοντας ακόμα και αποφάσεις του ΟΗΕ, επεκτείνει την κατοχή, κρατάει σε καθεστώς ανοιχτής φυλακής 2.000.000 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, χτίζει παράνομους εποικισμούς, παίρνοντας τη γη, το νερό και άλλους φυσικούς πόρους.

 Θύμα αυτής της κατάστασης είναι και ο λαός του Ισραήλ που, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εξελίξεις, βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, μετρώντας και αυτός τα δικά του θύματα.   Μετά από αιώνων διωγμούς, με αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα,  ο ισραηλινός λαός δικαιούται να ζήσει ειρηνικά και ελεύθερα, με πλήρη δημοκρατικά δικαιώματα, σεβόμενος τα αντίστοιχα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

 Από τις 7/10/2023, που ξεκίνησε η νέα φάση των εχθροπραξιών , έχουν ισοπεδωθεί παλαιστινιακά εδάφη, αφού οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν αδιακρίτως μέσα στις παλαιστινιακές πόλεις, διαλύοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, προαναγγέλλοντας  τον αφανισμό της λωρίδας της Γάζας. Ταυτόχρονα, το Ισραήλ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους εκεχειρία και οι ισραηλινές δυνάμεις επί 32 ημέρες, έχουν σφαγιάσει πάνω από 10.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων παιδιών.

  Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι όσο παραμένει η κατοχή στην Παλαιστίνη οι δύο λαοί δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά και θα βρίσκονται πάντα με τον φόβο μιας νέας κλιμάκωσης των στρατιωτικών συγκρούσεων.

  Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί εύλογα και δίκαια  το δικαίωμα να έχει την ελευθερία του, τη δική του πατρίδα, το δικό του εθνικό κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 Καταδικάζουμε τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς και άλλων κομμάτων στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ισραήλ για την περιοχή,  που εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς.

  Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ικαρίας θεωρεί ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζει σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα, νοικοκύρης στον τόπο του,  γι’ αυτό και συντάσσεται με όσους ενώνουν τις φωνές τους και διεκδικούν:

Άμεση κατάπαυση της νέας εισβολής των κατοχικών δυνάμεων του κράτους του Ισραήλ στα αυτοδιοικούμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, παράλληλα με την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων.

Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Να αποσυρθεί η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την περιοχή και να μην αντικατασταθεί από άλλο πολεμικό πλοίο και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: