Ν.Τ. Λήμνου ΑΔΕΔΥ: Για την παράσταση διαμαρτυρίας στην αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας στο Νοσοκομείο Λήμνου (ΦΩΤΟ)

  Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκπρόσωποι και μέλη σωματείων του νησιού το πρωί του Σαββάτου 25 Μαρτίου 2023, με αφορμή την επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Γκάγκα, στο χρόνια υποστελεχωμένο νοσοκομείο της Λήμνου.

  Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκπρόσωποι και μέλη σωματείων του νησιού το πρωί του Σαββάτου 25 Μαρτίου 2023, με αφορμή την επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Γκάγκα, στο χρόνια υποστελεχωμένο νοσοκομείο της Λήμνου.

  Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του Τμήματος Επειγόντων με τα πανό τους και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Θέλουμε γιατρούς και όχι κοροϊδία – δώστε λεφτά για την υγεία», «Κάνετε προσλήψεις στο νοσοκομείο – δεν θα περιμένουμε να γίνουμε σφαγείο», «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Διαλύουν σπίτια, γκρεμίζουνε ζωές, του κέρδους το κυνήγι γεννά καταστροφές». Επίσης ακούστηκε το σύνθημα «Χωρίς γιατρούς δε ζούμε στα σύνορα εμείς, Γκάγκα κατέβα κάτω να μας δεις», με το οποίο οι συγκεντρωμένοι απαιτούσαν να βγει η αναπληρώτρια Υπουργός από το νοσοκομείο, (στο οποίο μπήκε από άλλη είσοδο για να τους αποφύγει), προκειμένου να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους και να της επιδοθεί ψήφισμα 10 σωματείων και συνδικαλιστικών φορέων του νησιού.

  Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, δέχτηκε τελικά αντιπροσωπεία των σωματείων, η οποία της επέδωσε το ψήφισμα και εξέφρασε τη διαμαρτυρία και την αγανάκτηση των κατοίκων του νησιού για τη χρόνια υποστελέχωση του νοσοκομείου που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της Λήμνου, να αισθάνονται ανασφάλεια σε ό, τι αφορά την υγεία τους και τις ζωές τους.

  Η κα Γκάγκα ωραιοποίησε και πάλι την κατάσταση στο νοσοκομείο, όπως έκανε και στη Βουλή σε πρόσφατη απάντησή της σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, και μίλησε για προκηρύξεις θέσεων γιατρών, όπως έκαναν και άλλοι στο παρελθόν, χωρίς όμως να βλέπουμε αποτελέσματα μέχρι τώρα.

  Ειδικά για τη δημιουργία Μονάδας Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), είπε ότι δεν χρειάζεται γιατί δεν έχουμε πολλά περιστατικά στη Λήμνο, τη στιγμή που τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εκατοντάδες αεροδιακομιδές! Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν γίνει 5-6 αεροδιακομιδές! 

  Η αντιπροσωπεία των σωματείων διαμήνυσε στην κα Γκάγκα ότι θα συνεχιστούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους έτσι όπως αναφέρονται και στο ψήφισμα που της παρέδωσαν.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για την υγεία, το νοσοκομείο και τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Λήμνου

  Τα παρακάτω υπογράφοντα σωματεία και συνδικαλιστικοί φορείς, συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για υγεία και ασφάλεια σε μέσα και υποδομές. Εκφράζουμε την καταδίκη μας στο διαχρονικό έγκλημα όλων των κυβερνήσεων στην υγεία, στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση και υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, στην ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας, την προκλητική ενίσχυση των παράσιτων του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία, απολύτως δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας αντίστοιχες των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας, που δικαιούται και  αξίζει ο λαός μας  στον 21ο αιώνα. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του νησιού μας με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό.

  • Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, (2 παθολόγων, 2 χειρουργών, 2 αναισθησιολόγων, 2ου νεφρολόγου, ουρολόγου), όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
  • Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου στο νοσοκομείο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
  • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού, αφού ο υπάρχων κρίνεται ελλιπής και επικίνδυνος από την Ένωση Ιατρών του νοσοκομείου.
  • Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Προμήθεια και λειτουργία μαγνητικού τομογράφου για το νοσοκομείο.
  • Ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στο Βόρειο Αιγαίο (Λήμνο) και πλήρη στελέχωσή του με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αεροδιακομιδές.
  • Στελέχωση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Λήμνου με δύο μόνιμους γιατρούς όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του.
  • Στελέχωση όλων των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.
  • Αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών.
  • Εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για το ιατρικό μισθολόγιο, το οποίο κρίθηκε αμετάκλητα αντισυνταγματικό.
  • Οικονομικά, διοικητικά και επιστημονικά κίνητρα για τους γιατρούς στα νοσοκομεία των νησιών μας.
  • Την άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με περισσότερο και μόνιμο προσωπικό.

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: