Κυβέρνηση και περιφέρεια δεν μπορούν να ξεγελάσουν τον λαό της Κρήτης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης για τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κρήτης σχετικά με τις δημόσιες δομές υγείας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης για τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κρήτης σχετικά με τις δημόσιες δομές υγείας:

Η πρόσφατη  επίσκεψη στην Κρήτη της αν. Υπουργού Υγείας  επιβεβαίωσε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στον χώρο της υγείας. Από κοντά κι ο περιφερειάρχης,  που -στη διάρκεια  της επίσκεψης- διαβεβαίωσε ότι η περιφέρεια «θα συνεχίσει να στηρίζει  τις δημόσιες δομές υγείας στο νησί».

Είναι αλήθεια ότι η περιφέρεια, πράγματι, συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια να  συσκοτιστεί  η τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης για την κατάντια του δημόσιου συστήματος Υγείας στην Κρήτη και συνολικότερα.   Η περιφερειακή αρχή διάλεξε να στηρίζει αυτή την πολιτική και να την ενισχύει. 

Για παράδειγμα η ανάληψη από την περιφέρεια της κρατικής ευθύνης για την προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού,  όπως ο  αγγειογράφος στο ΠΑΓΝΗ,  που θα έπρεπε πριν χρόνια να υπάρχει στο νοσοκομείο, δεν θωρακίζει το δημόσιο σύστημα υγείας. Αντίθετα ! Βάζει πλάτη στην πολιτική του κράτους να συνεχίσει να υποχρηματοδοτεί την υγεία, να εξοικονομεί χρήμα από τα κρατικά ταμεία για την οικονομία των λίγων και να διαθέτει πάνω από 5 δις ευρώ σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και στρατιωτικές αποστολές, ενώ τα νοσοκομεία και τα σχολεία καταρρέουν, ενώ ο λαός μας πληρώνει πανάκριβα την ενέργεια, τα καύσιμα, τα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Η στήριξη από τη διοίκηση της περιφέρειας της επικίνδυνης πολιτικής της κυβέρνησης να μεταφέρει γενικότερα την ευθύνη για την υγεία σε περιφέρειες και δήμους, οδηγεί σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας πολλών ταχυτήτων σε ποιότητα και κόστος, ανάλογα με τα ήδη λίγα οικονομικά του κάθε δήμου και τις δυνατότητες κάθε περιφέρειας. Είναι ένα παραπέρα βήμα μεταφοράς περιστατικών στις ιδιωτικές μονάδες υγείας, για μεγαλύτερη αφαίμαξη των ασθενών. Είναι απαράδεκτη αυτή η στήριξη της περιφέρειας στο «νέο ΕΣΥ» που προωθεί η κυβέρνηση, όπως και οι  προηγούμενες κυβερνήσεις ,  για το νοσοκομείο – επιχείρηση.

Με τους  εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης,  μέσω ΕΣΠΑ,  ο περιφερειάρχης κάνει το μαύρο ως άσπρο. Κρύβει την ανάγκη να προσλάβει η κυβέρνηση στα Κ.Υ. και στα νοσοκομεία μόνιμους γιατρούς και προσωπικό με καλό μισθό, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να αυξήσει την κρατική χρηματοδότηση, όπως διεκδικούν τα σωματεία των υγειονομικών. Είναι πρόκληση ότι ο περιφερειάρχης μέσα στα δύο  μεγάλα νοσοκομεία του νησιού, που στενάζουν από τις ελλείψεις και τα προβλήματα, παρουσίασε ως λύση, χωρίς ντροπή,  τα προσωρινά  «μπαλώματα» (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού)!

Όμως κυβέρνηση και περιφέρεια δεν μπορούν να ξεγελάσουν τον λαό της Κρήτης πως τάχα θα τον σώσουν. Εκπροσωπούν και οι δύο το απάνθρωπο πρόσωπο ενός συστήματος που μάταια προσπαθεί να βάλει στη ζυγαριά την υγεία του λαού και τα κέρδη των λίγων. Απάντηση στα σχέδια κεντρικού και τοπικού κράτους θα δώσει η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού για υγεία,  μαζί με όλες τις άλλες σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: