Κι αν μας αντέξει το σχοινί, θα φανεί… στον αγώνα για δημόσια υγεία! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημόσια Υγεία πάνω απ’ όλα! Όχι με ευχές, αλλά με πράξεις και διεκδίκηση – Δεκάδες αγωνιστικές κινητοποιήσεις έξω από νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα

-Κι αν μας αντέξει το σχοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα, τραγουδούσε η Πρωτοψάλτη. Μετά από έναν χρόνο πανδημίας, όμως, και σχεδόν 8.500 θύματα, είναι προφανές πως το χειροκρότημα στους γιατρούς δεν αρκεί -πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται με καταστολή κι εκδικητικές απολύσεις.

Οι γιατροί, οι υγειονομικοί και τα εργατικά σωματεία τιμούν σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, χωρίς ψεύτικα μεγάλα λόγια, αλλά με αγώνα για την ίδια τη ζωή. Για την ενίσχυση του ΕΣΥ που έχει φτάσει στα όριά του. Για την επίταξη των δομών των ιδιωτικών μονοπωλίων της υγείας, που θησαυρίζουν ενώ ο λαός πεθαίνει, όπως έκαναν στα χρόνια του πολέμου οι μαυραγορίτες.

Περνούν το μήνυμά τους με δεκάδες κινητοποιήσεις έξω από νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα και δείχνουν ότι η μόνη διέξοδος είναι στον αγώνα.

Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα (από το προφίλ του ΠΑΜΕ στο Twitter και το portal του 902).

-Από τον Ευαγγελισμό, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας και ακολούθησε συμβολική πορεία έξω από το νοσοκομείο.

Από το Λαϊκό Νοσοκομείο

Από το Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη

Στην κινητοποίηση στον Ευαγγελισμό έδωσε το “παρών” και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. Μίλησε στους εργαζόμενους τονίζοντας μεταξύ άλλων:

Ξέρουμε ότι δε θέλετε τα υποκριτικά χειροκροτήματα και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τα πολλά μπράβο. Αυτό που χρειάζεται, είναι εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας σε όλο το δημόσιο σύστημα Υγείας και στον “Ευαγγελισμό”. Χρειάζεται να επιταχθεί εδώ και τώρα ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας για να βρεθούν επαρκείς κλίνες ΜΕΘ και να μπορέσουν να ανασάνουν τα νοσοκομεία που έχουν καταρρεύσει, όπως ο “Ευαγγελισμός” σήμερα που λειτουργεί στην ουσία με την αυτοθυσία τη δική σας. Χρειάζεται η ένταξή σας εδώ και τώρα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Χρειάζεται να φτιαχτούν υποδομές, να φτιαχτούν εργαστήρια…

Στο ίδιος μήκος κύματος ήταν και η δήλωσή του στα ΜΜΕ.

Εκτός από χειροκροτήματα, χρειάζονται μαζικές προσλήψεις, επίταξη των δομών και του προσωπικού της ιδιωτικής υγείας, αλληλεγγύη και κοινή δράση του κινήματος, κοινωνική συμμαχία, γιατροί και υγειονομικοί, μαζί με τους εργαζόμενους και άλλα στρώματα, να συμπτύξουν μέτωπο για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις γίνονται σε δεκάδες πόλεις και γειτονιές μεγάλων αστικών κέντρων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: