Καταγγελία για απόκρυψη κρουσμάτων κορονοϊού σε γιατρούς! – Εισαγγελική παρέμβαση στο Κρατικό Νίκαιας

Ο εισαγγελέας επενέβη αυτεπάγγελτα μετά τη σχετική καταγγελία, ενώ δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι κυβερνητικό στέλεχος επιχείρησε να αποτρέψει τη σχετική έρευνα…

Η είδηση μοιάζει απίστευτη, αλλά φαίνεται να επιβεβαιώνεται, τουλάχιστον ως προς την ουσία της, δηλαδή την ύπαρξη κρουσμάτων σε γιατρούς και την απόκρυψή τους!

Την υπόθεση έφερε στο φως ιστολόγιο με νομική-δικαστική θεματολογία (dikografies.blogspot.gr), ενώ το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται χτες το βράδυ, μετά από σχετική καταγγελία στο ΑΤ Νίκαιας, που ανέφερε ότι υπάρχουν κρούσματα στο ΓΚΝ Νίκαιας, που αποκρύπτονται, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του προσωπικού και των ασθενών.

Ακολούθησε εισαγγελική παρέμβαση και εντολή στους αστυνομικούς του εν λόγω ΑΤ να διενεργήσουν αυτοψία στο νοσοκομείο, ενώ σήμερα το πρωί, σε επικοινωνία του εισαγγελέα με τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα σε γιατρούς του νοσοκομείου, που βρέθηκαν θετικοί στη νόσο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπήρξε μάλιστα πολιτική παρέμβαση από κυβερνητικό στέλεχος, που δεν κατάφερε ωστόσο να σταματήσει την αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση και τη διενέργεια της έρευνας, που εξετάζει πλέον τις πράξεις των υπεύθυνων του νοσοκομείου και αν παραβίασαν τα απαραίτητα μέτρα και προστασίας, εκθέτοντας την υγεία ανθρώπων σε κίνδυνο.

Στον αντίποδα, η Ναυτεμπορική επικαλείται πηγές του νοσοκομείου, που θεωρούν ότι η καταγγελία στερείται σοβαρότητας.

Το νοσοκομείο δεν μπορεί να αποκρύψει κρούσματα, αφού αυτά ελέγχονται κεντρικά και όχι από το κάθε νοσοκομείο. Επιπλέον εάν υπήρχε υποψία κρουσμάτων οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα ήθελαν να γίνει γνωστό, ώστε να γίνει τεστ και στους ίδιους και να μην είναι σε κίνδυνο.

Το μόνο βέβαιο είναι πως υπάρχει όντως καταγγελία και αναμένουμε να δούμε αν ευσταθούν όσα καταγγέλλονται. Σε κάθε περίπτωση, προκύπτουν πολλά ερωτήματα για τη στάση των αρχών και την αξιοπιστία των στοιχείων που ανακοινώνουν. Και είναι απορίας άξιο -ή μήπως όχι;- γιατί έχει περάσει στα ψιλά της επικαιρότητας η συγκεκριμένη είδηση…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: