Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης μαζί με τον λαό για την προάσπιση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και συνολικά του δικαιώματος για σύγχρονη και δωρεάν Υγεία για όλους

Με πιο πολύ δύναμη να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για Δημόσιες Δομές Υγείας που θα εξυπηρετούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα που έχουν μετατρέψει την υγεία του λαού σε μια τεράστια μπίζνα. 

Στηρίζοντας  τον λαό του Ηρακλείου και όλης της Κρήτης, τις διεκδικήσεις των μαχόμενων υγειονομικών, των εργατικών σωματείων και  των μαζικών φορέων,  η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης έφερε -για άλλη μια φορά- το θέμα της κατάστασης στο Βενιζέλειο, στο περιφερειακό συμβούλιο, καλώντας το να απαιτήσει να δοθεί εδώ και τώρα λύση, με ευθύνη του κράτους και με πλήρη κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.  Να μην μετατραπεί το Βενιζέλειο σε κέντρο υγείας!

Στο ψήφισμα που η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης κατέθεσε και εγκρίθηκε ομόφωνα από το συμβούλιο αναφέρονται τα εξής:

Άμεσες προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου υγειονομικού και λοιπού  προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για την εύρυθμη λειτουργία όλων των κλινικών του Βενιζέλειου νοσοκομείου. Να μονιμοποιηθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλο το επικουρικό και με όλων των ειδών συμβάσεων προσωπικό. Να μην μετατραπεί το Βενιζέλειο σε κέντρο υγείας!

Να ενισχυθούν και να δημιουργηθούν νέα κέντρα υγείας σε όλο τον  Νομό.

Το ΠΑΓΝΗ να ενισχυθεί ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, αυτόν της τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 

Να στελεχωθούν άμεσα τα νοσοκομεία του Λασιθίου, του Ρεθύμνου και των Χανίων με το μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που διεκδικούν τα σωματεία των υγειονομικών.

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, με την αποκλειστική ευθύνη στο κεντρικό κράτος..

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης παίρνουμε τη θέση μας στον αγώνα για την προάσπιση του Βενιζέλειου νοσοκομείου, καθώς και στον αγώνα για την ενίσχυση όλων των νοσοκομείων του νησιού και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Κρήτη.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού της Κρήτης στην Υγεία, είναι στα δικά του χέρια και στον αγώνα του ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την υγεία του λαού και ως πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιωτικούς ομίλους.  Ο αγώνας αυτός δεν μπορεί να περιμένει!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό της Κρήτης να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση και να μπουν ακόμα πιο μαζικά στη μάχη για την υπεράσπιση των δομών Υγείας και της ίδιας τους της ζωής. 

Ο λαός του Ηρακλείου να δώσει μαχητικό παρών σήμερα, Τετάρτη 18/10 στις 10πμ στην πορεία διαμαρτυρίας εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων από το ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας, καθώς επίσης και στο πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο την Παρασκευή 20/10 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Με πιο πολύ δύναμη να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για Δημόσιες Δομές Υγείας που θα εξυπηρετούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα που έχουν μετατρέψει την υγεία του λαού σε μια τεράστια μπίζνα. 

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: