Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: Η κατάπτυστη δήλωση Πνευματικού που θυμίζει Μένγκελε, αντανακλά ένα μόνο μέρος των «κοστολογημένων» προγραμμάτων τους στην Υγεία

«Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται», είπε ξεδιάντροπα ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ…

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιογια τις δηλώσεις του Σπ. Πνευματικού, υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου:

«Σε αυτό το άθλιο δημόσιο σύστημα Υγείας με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και τεχνολογία, που από κοινού έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, δεν χωράνε οι ανάγκες των καρκινοπαθών τελικού σταδίου γιατί το επιβαρύνουν!!!

Αυτή η κατάπτυστη και ανατριχιαστική δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, κ. Πνευματικού, που θυμίζει Μένγκελε, αντανακλά ένα μόνο μέρος των ”κοστολογημένων” προγραμμάτων τους στην Υγεία και τις εχθρικές για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων ανάγκες των ασθενών.

Η ανθρώπινη ζωή όμως δεν κοστολογείται».

ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Διαλογή των καρκινοπαθών στα νοσοκομεία για τη μείωση του κόστους, πρότεινε υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ!

(902.gr)

Στο φόντο των εγκλημάτων στην Κω, τη Νέα Μάκρη και τη Χαλκιδική, που απέδειξαν την γύμνια του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας, έχουν αρχίσει να πιάνουν στασίδι διάφοροι “λαγοί” που υπερασπίζονται την ακόμα πιο επιθετική εμπορευματοποίηση. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν οι δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού, υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στην Εύβοια και καθηγητή Ιατρικής. Οι δηλώσεις του ξεπερνούν τα όρια του κυνισμού προτείνοντας τα νοσοκομεία να κάνουν διαλογή καρκινοπαθών για να μειωθούν τα έξοδα, στη λογική του «κόστους – οφέλους» που είναι και η βασική αρχή που διέπει το εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας, με όλες τις κυβερνητικές …αποχρώσεις.

«Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται», είπε ξεδιάντροπα ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Και στη συνέχεια ο Σπ. Πνευματικός αποθέωσε το σύστημα Υγείας των ΗΠΑ, όπου δεν υπάρχει καμία δωρεάν περίθαλψη, με τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων να χρειάζεται να πληρώσουν τεράστια ποσά, τα οποία φυσικά δεν διαθέτουν.

Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στην πολιτική του «κόστους – οφέλους», στις «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ, στον «εξορθολογισμό» των νοσοκομείων, που εμπορευματοποιούν συνεχώς την Υγεία, που μετράνε την ανθρώπινη ζωή με ευρώ… Να θυμίσουμε πως η κοστολόγηση της πάθησης και της θεραπείας των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία ήδη εφαρμόζεται μέσω της νομοθέτησης της Κοστολόγησης Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών (DRGs), με το γνωστό πρόσχημα του εξορθολογισμού των δαπανών. Πρόκειται για νόμο που ψηφίστηκε το 2017 από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στόχος της ΝΔ είναι να έχουν ενταχθεί σε αυτό το σύστημα «κοστολόγησης» όλα τα νοσοκομεία της χώρας μέχρι το τέλος του 2023.

Μετά τον σάλο, ο Σπ. Πνευματικός ακολούθησε την …πεπατημένη, υποστηρίζοντας πως τα λεγόμενά του, «δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν».

Αναλυτικά ολόκληρη η απάνθρωπη και ανατριχιαστική τοποθέτηση:

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι “δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας”. Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, στο τέλος της ημέρας όμως τι θα γίνει;

Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα: Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πάει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τη γυναίκα μου στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει ήταν πραγματικά πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο πολύ ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούσαν να παρέχουν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν… Ακούγεται λίγο κυνικό. Δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο».

 

Δείτε ακόμα:

Γιόζεφ Μένγκελε-Ο “Άγγελος Θανάτου” των ναζί

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: