Για το νοσοκομείο Λήμνου, τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ, για το νοσοκομείο Λήμνου, τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία:

Η διακομιδή μιας ακόμα συμπατριώτισσάς μας ασθενούς από κορονοϊό  σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου, αφού στο νοσοκομείο του νησιού μας δεν υπάρχει και όλες οι αστικές κυβερνήσεις κωφεύουν στο χρόνιο αίτημα των εργατικών σωματείων για δημιουργία και λειτουργία κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ στο Νοσοκομείο Λήμνου, αναδεικνύει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τις ευθύνες όλων όσων στηρίζουν αυτή την πολιτική, παρουσιάζοντας τη λειτουργία κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο του νησιού μας ως «πολυτέλεια» ή «ουτοπία»!

    Η κυβέρνηση, στην καρδιά της πανδημίας, συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική που μας έφτασε ως εδώ. Επιμένει στο δόγμα υγεία – ατομική ευθύνη και στον κοινωνικό αυτοματισμό τη στιγμή που μειώνει την κρατική χρηματοδότηση το 2022 για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας κατά 279 εκ ευρώ. Αρνείται να ανοίξουν τουλάχιστον 2.500 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ και τα Νοσοκομεία που έκλεισαν, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, να επιταχτεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, τη στιγμή που μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 133 άνθρωποι ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και η πληρότητα στις ΜΕΘ/ΜΑΦ Covid 19 ανέρχεται σε 98,92%!

Στηρίζουμε και απαιτούμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), καθώς και τα αιτήματα των εργατικών σωματείων της Λήμνου:

 • Μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κ.Υ και στο ΕΚΑΒ με κατεπείγουσες διαδικασίες και μόνο με έλεγχο των τυπικών προσόντων.

 • Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).

 • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού

 • Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

 • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.

 • Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού και των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 • Να αρθούν οι αναστολές εργασίας των υγειονομικών και να επιστρέψουν άμεσα με συχνά τεστ μέχρι να εμβολιαστούν.

 • Άμεση επαναλειτουργία όλων των νοσοκομείων που έχουν κλείσει.

 • Άνευ όρων και άνευ αποζημίωσης επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται με το σύνολο των δομών τους, συμπεριλαμβανομένων και των κλινών ΜΕΘ και για covid και για non-covid ασθενείς.

 • Ένταξη του συνόλου του ιδιωτικού τομέα στον κρατικό σχεδιασμό, οργανωμένα και με κεντρικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 • Ενίσχυση των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με τις αναγκαίες ιατροτεχνολογικές υποδομές.

 • Επιτέλους σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους στους εργασιακούς χώρους και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

 • Μέτρα για την πρόληψη της διασποράς στα εκκολαπτήρια της επιδημίας. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, πύκνωση των δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιτέλους μέτρα για ολιγομελή τμήματα στα σχολεία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: