Φοιτητικοί Σύλλογοι: Πρωτοβουλία για παρασκευή αντισηπτικών που θα δοθούν δωρεάν σε Υγειονομικούς και Εστιακούς Φοιτητές

Με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής, μια σειρά Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν τους φοιτητές να συμβάλουν οργανωμένα στον αγώνα για την υγεία του λαού, με την παρασκευή αντισηπτικών που θα δοθούν δωρεάν στους υγειονομικούς και τους φοιτητές των Εστιών.

Με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής και των εκλεγμένων μελών της στα ΔΣ, μια σειρά Φοιτητικοί Σύλλογοι (Φαρμακευτική Πάτρας, Βιολογικό ΑΠΘ και Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ) καλούν τους φοιτητές να συμβάλουν οργανωμένα στον αγώνα για την υγεία του λαού κι ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, με την παρασκευή αντισηπτικών που θα δοθούν δωρεάν στους υγειονομικούς και τους φοιτητές των Εστιών.

Ο Σύλλογος Φαρμακευτικής Πάτρας σημειώνει μεταξύ άλλων.

Καλούμε κάθε φοιτητή, φοιτήτρια που βρίσκεται τουλάχιστον στο 4ο έτος, όσους έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα, να συμβάλλουμε με οργανωμένο τρόπο. Με δεδομένο τις γνώσεις, θεωρητικές και πρακτικές και την αντίστοιχη περιορισμένη πείρα που έχουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του κινδύνου για την υγεία και τη ζωή του λαού μας.

Με ευθύνη των Τμημάτων των Ιδρυμάτων μας να αξιοποιηθούν οι υποδομές ώστε φοιτητές και απόφοιτοι να συμβάλλουμε στην παρασκευή υλικών- αντισηπτικών για την πρόληψη της διασποράς του ιού με σκοπό αυτά να διατεθούν στα Δημόσια Νοσοκομεία, στους συναδέλφους οικότροφους φοιτητές, να αξιοποιηθούμε παρέχοντας κατ- οίκον υπηρεσίες υγείας! Διεκδικούμε άμεσα κρατικό κονδύλι ώστε να στηριχτεί η προσπάθεια μας με το κατάλληλο προσωπικό, αναλώσιμα και εξοπλισμό.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε στο πλευρό των Σωματείων των Υγειονομικών, της ΟΕΝΓΕ κάλυψη των ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας που ακόμα και τώρα εν μέσω την πανδημίας παραμένει γυμνό, διάτρητο και αδύναμο να ανταποκριθεί στις οξυμένες ανάγκες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις επόμενες μέρες.

Σε αυτές ειδικά τις συνθήκες χρειάζεται να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών, των εργασιακών χώρων με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

Παράλληλα απαιτούμε να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής ασφάλειας των φοιτητών που θα συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Συγκεντρώνουμε συμμετοχές τις οποίες θα καταθέσουμε στο ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου και στον Πρόεδρο της σχολής.

Καλούμε και τους υπόλοιπους ΦΣ Φαρμακευτικής σε όλη την Ελλάδα να κινητοποιηθούν στην ίδια κατεύθυνση!

Επικοινωνία: Γράβαλου Μαρίνα, Πρόεδρος τους ΦΣ

Αντιστοίχως, το ψήφισμα του Συλλόγου Χημικών Μηχανικών σημειώνει.

Εμείς οι τελειόφοιτοι και οι απόφοιτοι της Σχολής Χημικών Μηχανικών βλέποντας τον τεράστιο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες οι επαγγελματίες στο χώρο της Υγείας, το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα μας και για την προστασία του λαού κόντρα σε τρομακτικές ελλείψεις και έχοντας επίγνωση ότι οι ανάγκες ενδεχομένως να αυξηθούν το επόμενο διάστημα καλούμε κάθε φοιτητή, φοιτήτρια που βρίσκεται τουλάχιστον στο 4ο έτος, όσους έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα, να συμβάλλουμε με οργανωμένο τρόπο. Με δεδομένο τις γνώσεις, θεωρητικές και πρακτικές και την αντίστοιχη περιορισμένη πείρα που έχουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του κινδύνου για την υγεία και τη ζωή του λαού μας. Με ευθύνη των Τμημάτων των Ιδρυμάτων μας να αξιοποιηθούν οι υποδομές ώστε οι φοιτητές και απόφοιτοι να συμβάλλουμε στην παρασκευή υλικών- αντισηπτικών για την πρόληψη της διασποράς του ιού με σκοπό αυτά να διατεθούν στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Σε αυτές ειδικά τις συνθήκες χρειάζεται να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών, των εργασιακών χώρων με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια. «Ατομικά μέτρα προστασίας» δε σημαίνει να ψάχνει ο καθένας μόνος του να βρει μάσκες προστασίας και αντισηπτικά ενώ αυτήν την ανάγκη θα έπρεπε να την καλύπτει το κράτος οργανωμένα και δωρεάν. «Ατομικά μέτρα» δε σημαίνει ένα προϊόν που κοστίζει μόλις κάποια λεπτά του ευρώ, να γίνεται αντικείμενο άθλιας αισχροκέρδειας μπροστά στις ανάγκες εκτεταμένης προστασίας. Καταδικάζουμε απαράδεκτες τοποθετήσεις και από την κυβέρνηση που δείχνουν ξεκάθαρα ότι ακόμη και μέσα στην επιδημία τα μέτρα προστασίας του λαού εξαρτώνται από το κέρδος των επιχειρήσεων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: