ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού: Κρατάμε ζωντανό το Σωματείο μας – Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Είναι εκ του πονηρού οι κραυγές και τα «κροκοδείλια δάκρυα» ότι οι υγειονομικοί και άλλοι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό που δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες με διπλοβάρδιες, με 12ωρα, χωρίς ρεπό και άδειες, δεν αντέχουμε να αφιερώσουμε 1-2 ώρες για μια Συνέλευση και 5 λεπτά για να ψηφίσουμε. Κρατάμε το Σωματείο ζωντανό, αγωνιστσικό, μακριά από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Σχετικά με την ανάγκη προγραμματισμού εκλογών στο Σ.Ε.Ν.Ε.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είναι αυταπόδεικτο, ότι η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, έκανε ό,τι μπορούσε για να αποδυναμώσει και απαξιώσει το Δημόσιο σύστημα Υγείας, τους υγειονομικούς που δουλεύουμε σε αυτό, ενώ ταυτόχρονα φρόντισε να ενισχύει με κάθε τρόπο την κερδοφορία των ιδιωτικών ομίλων της υγείας.

Με την εμφάνιση της πανδημίας πριν ένα χρόνο η κυβέρνηση, πιεζόμενη από τις εξελίξεις και τη λαϊκή αγανάκτηση, αναγκάστηκε να παραδεχτεί τον καθοριστικό ρόλο και έργο μας, αλλά μέχρι εκεί. Δηλαδή μέχρι τα υποκριτικά καλέσματα για χειροκροτήματα. Στην πράξη όμως, προχώρησε μετά από τους επίμονους αγώνες μας σε ελάχιστες (και πάντως ανεπαρκείς) προσλήψεις μονίμων και κυρίως επικουρικού προσωπικού και την κατασκευή – ή συνηθέστερα, μετατροπή – μερικών εκατοντάδων κλινών ΜΕΘ που προφανώς δεν καλύπτουν τις τεράστιες ανάγκες όπως κι ο πλέον αδαής έχει αντιληφθεί. Στην πραγματικότητα δηλαδή, επέλεξε να «αντιμετωπίσει» την πανδημία και τις εξάρσεις της με μετονομασία εκατοντάδων κλινών ΜΕΘ που είναι για άλλες νόσους σε ΜΕΘ για Covid και πιο πρόσφατα σε μετατροπή ολόκληρων νοσοκομείων σε «μίας νόσου», στερώντας τις από χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από άλλες νόσους και στέλνοντάς τους για … «αφαίμαξη» στον ιδιωτικό τομέα ή «σπίτι τους» χωρίς παρακολούθηση – θεραπεία και με άγνωστη κατάληξη!

Παράλληλα προχώρησε σε συνεχείς μετακινήσεις υγειονομικών κάνοντάς τους «μπαλάκι» προσπαθώντας να «μπαλώσει» τα τεράστια κενά που η ίδια άφησε και συνεχίζει να αφήνει, ακάλυπτα. Ούτε κουβέντα για κατασκευή επιπλέον ΜΕΘ και για μονιμοποιήσεις και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Ούτε κουβέντα για πραγματική επίταξη των δομών και του εκπαιδευμένου προσωπικού του ιδιωτικού τομέα χωρίς ανταλλάγματα. Ούτε κουβέντα για στήριξη των «ηρώων» υγειονομικών με αυξήσεις μισθών και ένταξη στα ΒΑΕ. Αυτά, τα λέει «ιδεοληψίες».

Την ίδια ώρα μάλιστα, η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία εν μέσω πανδημίας να μας γυρίσει στο «μεσαίωνα» προωθώντας σειρά αντεργατικών νομοσχεδίων, όπως το τελευταίο του υπουργείου εργασίας για 10ωρη εργασία με άδειες και ρεπό αντί αμοιβής, καθώς και νέα εμπόδια και απαγορεύσεις στις απεργίες, τους αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση. Όλα αυτά μας οδηγούν σε ένα συμπέρασμα. ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΜΟΝΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ & ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ Σ.Ε.Ν.Ε. ΚΙ Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. Αυτός είναι ο λόγος που σαν Ε.Σ.Α.Κ. δεν ξεχνάμε και επιμένουμε να γίνουν εκλογές στο Σ.Ε.Ν.Ε. το συντομότερο δυνατόν, παρότι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την εξουθένωση όλων μας από τη μάχη που δίνουμε για να κρατήσουμε όρθιο το νοσοκομείο.

Γιατί ξέρουμε ότι στην πρώτη ευκαιρία η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να απενεργοποιήσει και να αλλοιώσει το αγωνιστικό διεκδικητικό χαρακτήρα και την αταλάντευτη δράση του Σ.Ε.Ν.Ε. Μία ακόμα τέτοια ευκαιρία θα έχει με τη νομοθετημένη λήξη της παράτασης της θητείας του στις 30 Ιούνη και την θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής διεξαγωγής συνελεύσεων και εκλογών όπως ήδη επιχειρείται με τα υπηρεσιακά συμβούλια. Και βέβαια για όσους υποστηρίζουν ότι αυτό αποτελεί τεχνολογική εξέλιξη και εκσυγχρονισμό, τους καλούμε να αναρωτηθούν: Πόσο «ζωντανό», αγωνιστικό, άμεσα δεμένο με τον εργαζόμενο και δημοκρατικό μπορεί να είναι ένα σωματείο που λειτουργεί μόνο ηλεκτρονικά μέσα από μία οθόνη; Πόσα θα είχαμε πετύχει μέχρι τώρα αν «συναντιόμασταν», «συζητούσαμε» και «αγωνιζόμασταν» διαδικτυακά; Θα επιτρέψουμε να μας κάνουν όπως αυτούς που το ίδιο το σύστημα τους καλεί να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για ένα λεπτό μία φορά το χρόνο ως …αντίσταση στην κλιματική αλλαγή;; ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ. Γι΄αυτό παρά την κούρασή μας, την εντατικοποίηση και την υπερπροσπάθεια, θα πρέπει να βρούμε τη δύναμη και το χρόνο για να στηρίξουμε τη δύναμή μας που είναι το Σ.Ε.Ν.Ε. Θα πρέπει να κάνουμε δική μας υπόθεση τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στο Ιούνη, ώστε να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στη κυβέρνηση και τα φερέφωνά της να βάλουν «τρικλοποδιά» στη συνέχιση της λειτουργίας και της αγωνιστικής δράσης του Σ.Ε.Ν.Ε. στην άμεση επαφή και συμμετοχή όλων σε αυτό.

Όλοι  γνωρίζουμε τι έγινε ένα χρόνο πριν και πώς αναβλήθηκε με ευθύνη όλων των άλλων παρατάξεων η διαδικασία της μαζικότατης εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης στην οποία ήδη είχαν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 300 συνάδελφοι. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση έναν χρόνο μετά. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην γίνουν οι εκλογές τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση άνοιξε ήδη τον τουρισμό για όλες τις χώρες της ΕυρωΈνωσης και 7 ακόμα (Ισραήλ, Σερβία κ.ά.) και από τις 15 Μάη για όλο τον κόσμο.

Είναι εκ του πονηρού οι κραυγές και τα «κροκοδείλια δάκρυα» ότι οι υγειονομικοί και άλλοι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό που δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες με διπλοβάρδιες, με 12ωρα, χωρίς ρεπό και άδειες, δεν αντέχουμε να αφιερώσουμε 1-2 ώρες για μια Συνέλευση και 5 λεπτά για να ψηφίσουμε.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ Σ.Ε.Ν.Ε. ΟΡΘΙΟ, ΖΩΝΤΑΝΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Σήμερα, που είναι πια ξεκάθαρο ότι όλες οι εξελίξεις, όλα όσα νομοθετήθηκαν και νομοθετούνται, όσα ακόμη συμβαίνουν στο πεδίο των διεθνών αντιπαραθέσεων  είναι εις βάρος κάθε δικαιώματός μας σε υγεία, δουλειά και ζωή, σας καλούμε να σταθείτε μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πρώτη γραμμή του αγώνα ανυποχώρητα. Άλλος δρόμος (πιο εύκολος) δεν υπάρχει! 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: