Επανακατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ: Να μην απολυθούν οι 58 εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»

Σε επανακατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης για να μην απολυθούν οι 58 εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου «Αγ. Σάββας», προχώρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, προς τον υπουργό Υγείας.

Σε επανακατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης για να μην απολυθούν οι 58 εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου «Αγ. Σάββας», προχώρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, προς τον υπουργό Υγείας:

«Αντιμέτωποι με απόλυση βρίσκονται 58 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα του Νοσοκομείου “Αγ. Σάββας”, καθώς παρά την παράταση της σύμβασής τους μέχρι 31 Μαρτίου 2024, η διοίκηση του νοσοκομείου ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για πλήρη ανάθεση της καθαριότητας σε εργολαβική εταιρεία και ενημερώνει τους εργαζόμενους να λάβουν τις χρωστούμενες ημέρες κανονικής άδειας και ανάπαυσης μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για εργαζόμενους, που εργάζονται πολλά χρόνια στην καθαριότητα του νοσοκομείου, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας σε έναν ιδιαίτερο χώρο, όπως είναι ένα ογκολογικό – αντικαρκινικό νοσοκομείο, και είναι αντιμέτωποι με την προκλητική στάση της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που “αναγνωρίζουν” την προσφορά τους, τόσο στην περίοδο της πρόσφατης επιδημίας όσο και γενικότερα, αλλά αρνούνται το δίκαιο αίτημα για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα.

Η “αναγνώριση” της προσφοράς χιλιάδων εργαζομένων στην καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση δεκάδων δημόσιων μονάδων Υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι η επικείμενη απόλυσή τους και η ανάθεση των υπηρεσιών σε εργολαβικές εταιρείες, αν και είναι γνωστό ότι το κόστος για τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων είναι πολύ μεγαλύτερο και οι εργολαβικές εταιρείες καταπατούν συχνά ακόμη και στοιχειώδη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Τυχόν απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα του Νοσοκομείου “Αγ. Σάββας” και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες άλλων δημόσιων νοσοκομείων θα σημάνει την απώλεια της εμπειρίας που έχουν αποκτήσει και θα δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης σε πολλούς από αυτούς και τις οικογένειές τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε:

– Να μην απολυθούν οι 58 εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Νοσοκομείο “Αγ. Σάββας” και να ισχύσει η παράταση της σύμβασής τους μέχρι 31/3/24.

– Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: