ΕΚ Άρτας: Τα μπαλώματα στην υγεία είναι επικίνδυνα. Άμεση κάλυψη με γιατρούς ειδικότητας στην κλινική της αναιμίας!

Πρόσφατα στην Άρτα  προέκυψε ένα πρόβλημα με κενό γιατρών στην κλινική για την αναιμία του νοσοκομείου Άρτας, με αποτέλεσμα να είναι, αυτή τη στιγμή, χωρίς γιατρό οι πάσχοντες από αναιμία.

Τα προηγούμενα χρόνια καταργήθηκαν χιλιάδες νοσοκομειακές κλίνες, έκλεισαν εργαστήρια, ακόμα και ολόκληρα νοσοκομεία, 11 τον αριθμό, επικαλούμενοι το «χαμηλό ποσοστό πληρότητας» των νοσοκομειακών κρεβατιών, λες και τα νοσοκομεία είναι ξενοδοχειακές μονάδες! Ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας, και μέσα στην διαδικασία του εμβολιασμού, η κυβέρνηση μείωσε παραπέρα τις δαπάνες για την υγεία κατά 572 εκατ. Ευρώ, κόβοντας και από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας 96 εκατ. Ευρώ. Απέναντι σε αυτή την χρόνια υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, οι υγειονομικοί, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς αναδεικνύουν από την πρώτη στιγμή την ανάγκη αποφασιστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές μόνιμες προσλήψεις και όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Πρόσφατα στην Άρτα  προέκυψε ένα πρόβλημα με κενό γιατρών στην κλινική για την αναιμία του νοσοκομείου Άρτας, με αποτέλεσμα να είναι, αυτή τη στιγμή, χωρίς γιατρό οι πάσχοντες από αναιμία. Στο αίτημα τους για κάλυψη με γιατρούς ειδικότητας, (Αιματολόγος – Παθολόγος), τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο, η 6η ΥΠΕ, αντί να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη γιατρών ειδικότητας, αρκέστηκε να καταφύγει σε μεταφορά γιατρών από το Κ.Υ. Άρτας, χωρίς συνάφεια ειδικότητας, και επιπλέον αποδυναμώνοντας, παραπέρα το Κ.Υ. Άρτας. Πιο συγκεκριμένα:  Μεταφέρουν την μοναδική  παιδίατρο του Κ.Υ. (που άλλωστε, σε λίγες μέρες βγαίνει σε σύνταξη), την μοναδική νεφρολόγο και την μόνιμη γιατρό του μικροβιολογικού, που καλύπτει έτσι και αλλιώς, δεκάδες εξετάσεις σε καθημερινή βάση των ασφαλισμένων μας, αποδυναμώνοντας παραπέρα την Π.Φ.Υ. Και όχι μόνο αυτό. Είναι επιεικώς απαράδεκτο να μην υπάρχουν τα στοιχειώδη μέσα προστασίας και ασφάλειας, και να καλύπτονται τα αντισηπτικά για παράδειγμα, με έρανο από το προσωπικό.

Η κυβέρνηση με τη λογική «κόστους – οφέλους» για το κεφάλαιο και τα κέρδη του, ακολουθεί τη γνωστή τακτική των επικίνδυνων «μπαλωμάτων», των αλλεπάλληλων μετακινήσεων προσωπικού. Σήμερα που βιώνουμε τη μεγαλύτερη αναστολή λειτουργιών σε υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας, που επιφορτίζονται και το καθήκον των εμβολιασμών χωρίς καμία ενίσχυση, υπονομεύονται τόσο ο εμβολιασμός όσο και η ιατρική περίθαλψη χιλιάδων ανθρώπων, που είναι ουσιαστικά αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα Υγείας εδώ και ένα χρόνο, αυξάνοντας τους δείκτες νοσηρότητας και θνητότητας.

Η 6η ΥΠΕ, ακολουθώντας το δόγμα «Οι πόροι είναι συγκεκριμένοι, άρα υπάρχει και ένα ταβάνι, που το ορίζει ο κλειστός προϋπολογισμός», καθορίζει την πολιτική της με βάση  τις περικοπές σε ό,τι αφορά τις λαϊκές ανάγκες, προκειμένου να υπάρξει αυξημένο «περίσσευμα» για την παντός είδους ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων με κίνητρα. Μόνο που στο σύστημα Υγείας απαιτείται να «περισσεύουν» υλικά, υποδομές, κρεβάτια ΜΕΘ. Για να υπάρχει εφεδρεία σε κάθε περίπτωση. Αυτό είναι στοιχείο ανάπτυξης με κοινωνικό – λαϊκό προσανατολισμό και είναι απαράδεκτο να θεωρείται σπατάλη και αντιπαραγωγικό.

Εμείς λέμε καθαρά: Οφείλουμε να ασχοληθούμε και να αγωνιστούμε για το δικαίωμά μας, το δικαίωμα των εργαζομένων και όλου του λαού, να έχουμε σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας. Ένα σύστημα Υγείας – Πρόνοιας που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει να είναι στελεχωμένα σήμερα το νοσοκομείο και η Πρωτοβάθμια Βαθμίδα Υγείας, με διευθυντές γιατρούς, οι οποίοι, οδεύοντας προς τη συνταξιοδότηση, εξακολουθούν να εργάζονται με απαράδεκτα, εξοντωτικά προγράμματα εφημεριών. 

Απαιτούμε: 

Άμεση κάλυψη με γιατρούς ειδικότητας, της κλινικής αναιμίας του νοσοκομείου Άρτας.

Πλήρη και απολύτως δωρεάν κάλυψη όλων των αναγκών σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, όπου θα παρέχονται από το κράτος δωρεάν όλες οι εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό, φάρμακα, εμβόλια, χωρίς πληρωμές, συμμετοχές, χωρίς πλαφόν και περικοπές, σύμφωνα με τις ανάγκες και με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.

Μαζικές προσλήψεις προσωπικού, με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας.

Άμεση, και χωρίς άλλες προϋποθέσεις, πρόσληψη όλων των ειδικευμένων γιατρών και των γιατρών για έναρξη ειδικότητας. 

Μένουμε δυνατοί στον αγώνα, όπως κάναμε και τις μέρες των περιοριστικών μέτρων και του εγκλεισμού.

Μένουμε δυνατοί αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί.

Δώσαμε το «παρών», παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Δυναμώσαμε τις παρεμβάσεις μας

Χρέος δικό μας και χρέος των επιστημόνων, είναι να σταθούμε στην πρώτη γραμμή για  την υλοποίηση μέτρων για την πρόληψη και προστασία του πληθυσμού, την προστασία των ευπαθών ομάδων στις λαϊκές οικογένειες, τη στήριξη των υγειονομικών στο δημόσιο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Εργατικό Κέντρο Άρτας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: