Αμείλικτα ερωτήματα για τη θέση του επικουρικού Βιοπαθολόγου στο ΓΝ Άρτας

Ανακοίνωση της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών σχετικά με την κατάσταση με τη θέση του επικουρικού Βιοπαθολόγου που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους εφτά μήνες στο Νοσοκομείο Άρτας με αλλεπάλληλα λανθασμένα έγγραφα προς το υπουργείο. 

Με την επανάκαμψη των κρουσμάτων κορονοϊού λόγω της έλλειψης κεντρικού σχεδιασμού από την κυβέρνηση, έγινε για άλλη μια φορά κατανοητό ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί στα όρια του. Η ανάγκη για επαναδιαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη και η προκήρυξη κενών και νέων μονίμων θέσεων ιατρών είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη. 

Παρόλαυτα και παρόλες τις εξαγγελίες η κυβέρνηση δεν προχωρά σε καμία τέτοια κίνηση. Όχι μόνο  αυτό αλλά ούτε και στην ενίσχυση του νοσοκομείου Άρτας ούτε καν με επικουρικούς γιατρούς. Αυτό αποδεικνύει η κατάσταση με τη θέση του επικουρικού Βιοπαθολόγου που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους εφτά μήνες με αλλεπάλληλα λανθασμένα έγγραφα προς το υπουργείο. 

Ανεξάρτητα από το αν η σειρά αυτή των λαθών υποκρύπτει δόλο, σκοπιμότητα, ανικανότητα η αδιαφορία απαιτούμε από την διοίκηση να τοποθετηθεί στο αν θεωρεί απαραίτητη την ύπαρξη του γιατρού και της θέσης αυτής στην ομαλή λειτουργία των εργαστηρίων και του νοσοκομείου και αν ναι αν σκοπεύει να κάνει κάτι για αυτό, καθώς η θέση ενδέχεται να κενωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και ενδεχομένως να χαθεί και οριστικά. Αν όχι να απαντήσει ποια κριτήρια θεωρεί ότι χρειάζεται για να προκηρυχθεί τελικά με το σωστό τρόπο μια θέση επικουρικού.

Η Τριμελής Επιτροπή Γιατρών ΕΙΝΗ ΓΝ Άρτας 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: