ΑΔΕΔΥ Λήμνου: Να καλυφθεί άμεσα το Νοσοκομείο Λήμνου με αναισθησιολόγο

Πλήρης στελέχωσή του με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό

 Με βάση και την κοινή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων και της Ένωσης Ιατρών στο Νοσοκομείο Λήμνου, καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη 2η ΥΠΕ ως τους κύριους υπεύθυνους για το γεγονός ότι αφήνουν για άλλη μια φορά το νοσοκομείο του νησιού μας χωρίς κάλυψη με αναισθησιολόγο, ζήτημα ζωής και θανάτου για τους κατοίκους του ακριτικού νησιού της Λήμνου.

  Συνυπεύθυνη είναι και η Διοίκηση του νοσοκομείου γιατί δεν έχει κάνει καμιά επίσημη ενημέρωση για το ποιες ενέργειες έχει κάνει για να διεκδικήσει λύσεις για το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα.

  Η κυβέρνηση, στα πλαίσια της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της υγείας που έχουν εφαρμόσει και οι προκάτοχές της κυβερνήσεις, με βάση και τον πρόσφατο νόμο της πλήρους εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας και των νοσοκομείων, αδιαφορεί για τη δημόσια και δωρεάν υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων του νησιού μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την άμεση κάλυψη του νοσοκομείου με αναισθησιολόγο ΤΩΡΑ!

Την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του νησιού με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, (2 παθολόγων, 2ου χειρουργού, 2ου αναισθησιολόγου, ογκολόγου, νεφρολόγου, οφθαλμίατρου, ουρολόγου), όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
  • Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου στο νοσοκομείο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ανάκληση της αναστολής εργασίας των συναδέλφων μας στο νοσοκομείο με όλα τα συλλογικά και ατομικά μέτρα προστασίας.
  • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού, αφού ο υπάρχων κρίνεται ελλιπής και επικίνδυνος από την Ένωση Ιατρών του νοσοκομείου.
  • Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Προμήθεια και λειτουργία μαγνητικού τομογράφου για το νοσοκομείο.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.
  • Στελέχωση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Λήμνου με δύο μόνιμους γιατρούς όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του.
  • Στελέχωση όλων των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.
  • Αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών.
  • Εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για το ιατρικό μισθολόγιο, το οποίο κρίθηκε αμετάκλητα αντισυνταγματικό.
  • Οικονομικά, διοικητικά και επιστημονικά κίνητρα για τους γιατρούς στα νοσοκομεία των νησιών μας.
  • Την άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με περισσότερο και μόνιμο προσωπικό, ώστε να εξυπηρετεί με περισσότερα συνεργεία του κατοίκους του νησιού μας, με δωρεάν και επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, σε όλο τον πληθυσμό του νησιού.

Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: