50 κρούσματα σε γηροκομείο στις Σέρρες – Ο ΕΟΔΥ δηλώνει αδυναμία νοσηλείας τους!

Ένας όροφος της “Κωστοπούλειου Στέγης” στις Σέρρες μετατρέπεται σε μονάδα Covid-19, καθώς ο ΕΟΔΥ δηλώνει αδυναμία νοσηλείας του μεγαλύτερου μέρους των κρουσμάτων, θυμίζοντας τις πρόσφατες δραματικές εικόνες από Ιταλία και Ισπανία!

36 τρόφιμοι και 14 εργαζόμενοι της Κωστπούλειου Στέγης βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Οκτώ τρόφιμοι έχουν μεταφερθεί ήδη σε Νοσοκομεία αναφοράς στη Θεσσαλονίκη και την Πτολεμαΐδα, ο ΕΟΔΥ όμως δηλώνει αδυναμία νοσηλείας των υπόλοιπων κρουσμάτων και ζητά από το γηροκομείο να μετατρέψει έναν από τους ορόφους του σε κλινική Covid-19, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Διευθυντής του Ιδρύματος Κώστας Καραμούτσος!

Παράλληλα, δημιουργείται οξύ πρόβλημα για την κατάλληλη φροντίδα στους υπόλοιπους τρόφιμους, καθώς κάθε βάρδια απαιτεί παρουσία 17 εργαζόμενων -και ήδη 14 έχουν τεθεί σε καραντίνα. Επίσης, σύμφωνα με τον διευθυντή του γηροκομείου, είναι αδύνατο να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω υψηλού κόστους -θα απαιτούνταν 100 τεστ ημερησίως και ένα ποσό της τάξης των 8 χιλιάδων ευρώ!

Αφού η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε καθόλου τον χρόνο που “κέρδισε” με την υπεύθυνη στάση της μεγάλης πλειοψηφίας κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε και στη χώρα μας εφιαλτικές εικόνες, όπως στη γειτονική Ιταλία, με το σύστημα δημόσιας υγείας να αποδεικνύεται τραγικά ανεπαρκές για να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. Η επίταξη των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα -σε πρώτη φάση και μεταξύ άλλων μέτρων- φαντάζει πλέον μονόδρομος, για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης και για να μη ζήσουμε τραγικές καταστάσεις, όπου οι υγειονομικοί καλούνταν να επιλέξουν ποιον ασθενή θα αφήσουν να ζήσει…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: