«Βάφτηκε κόκκινο» το Πεντάλοφο – Πρωτιά του ΚΚΕ μετά από 34 χρόνια!

Έπειτα από τρεις δεκαετίες, η άλλοτε «Μικρή Μόσχα», ζει παλιές μεγάλες στιγμές πλειοψηφίας στο Πεντάλοφο, το μοναδικό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας που εξέλεξε Πρόεδρο με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Αγρότης στο επάγγελμα, ο νέος Πρόεδρος έχει διακριθεί ως ποδοσφαιριστής γνωστός με το προσωνύμιο «Μπεμπέτο» στα γήπεδα της Αιτωλοακαρνανίας

Έπειτα από τρεις δεκαετίες, η άλλοτε «Μικρή Μόσχα», ζει παλιές μεγάλες στιγμές πλειοψηφίας στο Πεντάλοφο, το μοναδικό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας που εξέλεξε Πρόεδρο του χωριού με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Με 168 ψήφους, στους περίπου 600 εκλογείς, ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πλειοψήφισε στη Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου και εξέλεξε «κόκκινο» Πρόεδρο μετά από περίπου 34 χρόνια!

Ο νέος Πρόεδρος της Τ.Κ. Πενταλόφου κ. Δημήτρης Κουτρούλης αναφέρει στο ευχαριστήριο μήνυμά του: «Ευχαριστώ όλους τους συγχωριανούς μου Πενταλοφιώτες που με στηρίξανε με τη ψήφο τους. Ακόμη και αυτούς που δεν μπόρεσαν για ευνόητους λόγους δεδομένο των πολλών υποψήφιων συνδυασμών και των ειδικών συνθηκών, κατανοώ απόλυτα τους λόγους τους. Στο κάλεσμά μου για αξιολόγηση τόσο εμένα όσο και των (αντιπάλων) υποψηφίων εισέπρατα θετικά σχόλια, θερμές ευχές και ένα μεγάλο πλατύ χαμόγελο, όλα αυτά ήταν η μεγαλύτερη και καλύτερη ψήφο τους. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στους φίλους και συνοδοιπόρους για την εμπιστοσύνη που δείξανε στο πρόσωπό μου και την μεγάλη τους προσπάθεια να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Να είστε όλοι βέβαιοι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ επάξια στις προσδοκίες σας, με το ήθος, τον σεβασμό και τις αξίες που μας διέπουν».

Ο κ. Κουτρούλης είναι αγρότης στο επάγγελμα, έχει διακριθεί ως ποδοσφαιριστής γνωστός με το προσωνύμιο «Μπεμπέτο» στα γήπεδα της Αιτωλοακαρνανίας και διαθέτει έντονη κοινωνική προσφορά στο Πεντάλοφο και στην ευρύτερη περιοχή.


Η ιστοσελίδα iAitoloakarnania.gr είχε πραγματοποιήσει ειδικό αφιέρωμα στο υψηλό 20% (!) που συγκέντρωσε το ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές του 2023 στο Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας, ποσοστό που ήταν προπομπός της ιστορικής νίκης σε τοπικό επίπεδο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Κουμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος διαθέτει μακρά ιστορία στο Πεντάλοφο, το οποίο αποκαλείται «Μικρή Μόσχα», καθώς φημίζεται για τα υψηλά ποσοστά του Κ.Κ.Ε., με κραταιή «κόκκινη» κοινότητα τη δεκατία του ’80, με το μοναδικό κόμμα που διαθέτει γραφεία στο χωριό και το οποίος κρατά μια μακρά παράδοση ακόμη και στις μέρες μας.

Πηγή: iAitoloakarnania.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: