Τιμωρούν άδικα στρατιώτη επειδή εκφράστηκε ενάντια στον πόλεμο, την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν και τάχτηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ

Με το δήθεν επιχείρημα της “στρατιωτικής πειθαρχίας” επιδιώκουν να στερήσουν από τους νέους στρατευμένους το αναφαίρετο δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και την περίοδο της θητείας τους. Οι στρατευμένοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους διατηρούν όλα τα πολιτικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους

Με ποινή 20 μέρες φυλακή η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο τιμωρεί στρατιώτη επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο, την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν και τάχτηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, καταγγέλλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Νέων Στρατευμένων.

Όπως τονίζει η Επιτροπή:

«Η ευθύνη για την άδικη αυτή ενέργεια βαραίνει την κυβέρνηση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη διοίκηση της μονάδας και πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη αποτελεί πάγια στάση διαχρονικά των κυβερνήσεων στους στρατευμένους και τα δικαιώματά τους. Με το δήθεν επιχείρημα της “στρατιωτικής πειθαρχίας” επιδιώκουν να στερήσουν από τους νέους στρατευμένους το αναφαίρετο δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και την περίοδο της θητείας τους.

Την περίοδο αυτή η επίθεση της κυβέρνησης στους στρατευμένους νέους και τα δικαιώματά τους έχει ιδιαίτερη σημασία, καθόσον η κυβέρνηση δηλώνει και εκφράζει την αμέριστη συμμετοχή της με κάθε τρόπο στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Οι στρατευμένοι νέοι έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτόν καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας τους διατηρούν όλα τα πολιτικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους».

«Η ποινή στον στρατιώτη πρέπει να βρει τη μαζική, πλατιά καταδίκη από τα εργατικά σωματεία και τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Οι στρατιώτες από όλες τις μονάδες της χώρας πρέπει να καταδικάσουν αυτό το επικίνδυνο περιστατικό.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά! Έχουν δικαιώματα πολιτικά!», καταλήγει.

Ακολουθεί η επιστολή του στρατιώτη (αναδημοσιεύεται από το alt.gr):

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στις Νηές Μαγνησίας η 31η αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ. Στην περιοχή της Θεσσαλίας, καθόλου τυχαία, αφού τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι τη σημασία της βαθιάς εμπλοκής της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ ΝΑΤΟ, με τις αμερικανονατοικές βάσεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, με ευθύνη της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης. Που από τη μία σημαίνει συμμετοχή της χώρας στους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία και στη σφαγή άλλων λαών, όπως γίνεται αυτήν την περίοδο με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την συμμετοχή της χώρας μας και μέσω των βάσεων σε αυτόν. Και από την άλλη σημαίνει ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε πιθανό στόχο αντιποίνων αλλά και ότι η άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας μπλέκονται σε πολύ επικίνδυνα σενάρια, όπως φαίνεται για παράδειγμα το τελευταίο διάστημα και από το παζάρι που διεξάγεται με την αστική τάξη της Τουρκίας, που ΗΠΑ-ΝΑΤΟ επιθυμούν να παραμείνει σε αυτό το στρατόπεδο.

Ο θεσμός της αντιιμπεριαλιστικής κατασκήνωσης της ΚΝΕ θα μετατρέψει αυτήν την περιοχή σε τόπο συνάντησης χιλιάδων νέων που δε συμβιβάζονται με αυτήν την κατάσταση, που διεκδικούν και παλεύουν να απεγκλωβιστεί η χώρα μας από αυτούς τους σχεδιασμούς. Θα μετατραπεί σε σημείο συνάντησης 4 Κομμουνιστικών Κομμάτων και 8 Κομμουνιστικών Νεολαίων που θα φωνάξουν από κοινού: « Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός» « Ζήτω η κοινή πάλη των λαών».

Η γνώμη μου είναι ότι οι νέοι στρατευμένοι έχουμε ευθύνη να υπερασπιστούμε και να πέσουμε και στη φωτιά αν χρειαστεί την άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας. Από την άλλη έχουμε ευθύνη να παλέψουμε απέναντι σε αυτούς στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που μας εμπλέκουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, απέναντι στον εθνικισμό, τον αλυτρωτισμό, το μίσος. Μπορεί αυτή τη χρονιά κάποιοι από εμάς να μην μπορούμε να είμαστε εκεί, όμως στέλνουμε τους πιο θερμούς μας αγωνιστικούς χαιρετισμούς και ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στην φετινή αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ!

Καταδρομέας Κολιός Χαράλαμπος, 6ο ΕΤΕΘ Ρόδος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: