Με τη βοήθεια του Πορφύριου Καυσοκαλυβίτη, ίσως ανακαλύψουμε μια μέρα πως δεν υπάρχει θεός

Ακόμα κι αν η κυβέρνηση δεν πάει στο φεγγάρι με το Διαστημικό της Οργανισμό, ο νέος πρόεδρός της και οι θεολογικές του ανησυχίες τουλάχιστον θα αποστομώσουν τους απανταχού άθεους επικριτές της.

Πριν από 57 χρόνια, ο Γιούρι Γκαγκάριν γινόταν ο πρώτος άνθρωπος που πετούσε στο διάστημα και έγραφε ιστορία. Όταν επικοινώνησαν μαζί του από τη Γη και τον ρώτησαν τι βλέπει εκεί που βρίσκεται, τους απάντησε πως είναι όλα καλά και συνέχισε με την ιστορική φράση: “δε βλέπω κανένα θεό εδώ πάνω…”

Εξήντα χρόνια αργότερα, με το διαστημικό πρόγραμμα που ετοιμάζει η “αριστερή” -και κατά άλλους “μπολσεβίκικη”- κυβέρνηση, μπορεί να εξελίξουμε τη σκέψη του Γκαγκάριν, να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να ανακαλύψουμε πως υπάρχει θεός. Αρωγός σε αυτή την ευσεβή σε κάθε περίπτωση προσπάθεια θα είναι ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, μετά την πολύκροτη παραίτηση Κριμιζή, ηλεκτρολόγος μηχανικός Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς. Ο εν λόγω επιστήμονας, πέρα από μια κατάρτιση που καθιστά βέβαιο τουλάχιστον τον εποικισμό του Άρη, διαθέτει έναν μοναδικό συμπαραστάτη στο φιλόδοξο εγχείρημά του, που δεν είναι άλλος από τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, του οποίο η προνομιακή σχέση με την τεχνολογία καθιστά αξιοπερίεργο το γεγονός πως δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει μοντέλο με το όνομα iporphyr από γνωστό πολυεθνικό κολοσσό.

Αν πάλι δεν υπάρχει θεός και το διαστημικό άλμα της κυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ βουλιάξει στα ρηχά, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για τον νέο πρόερδο του ΕΛΔΟ στον τομέα της δημόσιας υγείας και του οικογενειακού προγραμματισμού, όπως πιστοποιούν οι απόψεις του κατά των αμβλώσεων. Εξάλλου, αν όλα πάνε στραβά, υπάρχει πάντα και η από μηχανής θεά (στην κυριολεξία σχεδόν, αν πιστέψουμε τις πρόσφατες δηλώσεις της) Ελένη Αυλωνίτου να σώσει την παρτίδα,μια και το διδακτορικό της όπως μας πληροφόρησε χρησιμοποείται από την ίδια τη NASA. Κι ο θεός να βάλει το χέρι του…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: