Θύμα των εγκληματικών ελλείψεων στο ΕΚΑΒ ο θάνατος του 52χρονου στο Περιστέρι

Αντί για προσλήψεις οδηγών και διασωστών στο ΕΚΑΒ είχαμε την ιδιωτικοποίηση αρχικά των δευτερογενών διακομιδών με κρατικό χρήμα προς ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων. Αντί για ανανέωση του στόλου τροχήλατων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ εξακολουθούν να κυκλοφορούν πεπαλαιωμένα οχήματα που παρουσιάζουν συχνά βλάβες. 

Τα δεκάδες τραγικά συμβάντα των τελευταίων ημερών μεταξύ αυτών και ο θάνατος του 52χρονου γιατρού στο Περιστέρι ο οποίος περίμενε 47 λεπτά το ασθενοφόρο μέσα στον αστικό ιστό ήρθαν να επιβεβαιώσουν με τον χειρότερο τρόπο την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ. Στο Περιστέρι με βάση τις υγειονομικές ζώνες και ανάγκες θα έπρεπε να υπάρχουν και να επιχειρούν όποτε δέχονται σήμα τρία ασθενοφόρα. Λόγω της υποστελέχωσης κυκλοφορούν δύο τα οποία επιχειρούν σε όλα τα Δυτικά προάστια ακόμα και σε όλη την Αττική έως και τον Ωρωπό!

Οι υγειονομικοί του ΕΚΑΒ (γιατροί, διασώστες, οδηγοί, τεχνικοί) κάνουν τιτάνιες προσπάθειες να ανταποκριθούν με αυτοθυσία στις αυξημένες ανάγκες, όμως το έργο τους σαμποτάρεται κυριολεκτικά από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που εντάσσει ως οδηγούς πληρωμάτων στρατιωτικούς, πυροσβέστες και υπαλλήλους του δήμου είναι άκρως αντιεπιστημονική και επικίνδυνη. Αλήθεια, μέσα στο Περιστέρι θα λυθεί το πρόβλημα επιτάσσοντας τους λιγοστούς οδηγούς απορριμματοφόρων που θα τους βάλουμε να οδηγούν ασθενοφόρα; Ή μήπως θα δώσει τη λύση το αποδεκατισμένο προσωπικό του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών; Εκτός από παράλογη αυτή η απόφαση είναι και άκρως επικίνδυνη αφού στο ασθενοφόρο ο οδηγός είναι και διασώστης και ο διασώστης είναι και οδηγός. 

Ένα είναι σίγουρο. Είναι σκόπιμη η υποστελέχωση με στόχο την σταδιακή ιδιωτικοποίηση της διαδικασίας διακομιδών. Αντί για προσλήψεις οδηγών και διασωστών στο ΕΚΑΒ είχαμε την ιδιωτικοποίηση αρχικά των δευτερογενών διακομιδών με κρατικό χρήμα προς ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων. Αντί για ανανέωση του στόλου τροχήλατων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ εξακολουθούν να κυκλοφορούν πεπαλαιωμένα οχήματα που παρουσιάζουν συχνά βλάβες. 

Διεκδικούμε:

– Να επιχειρούν τρία ασθενοφόρα μόνιμα στο Περιστέρι, πλήρως στελεχωμένα από μόνιμο γιατρό και διασώστες.

– Άμεση παροχή Πρώτων Βοηθειών ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ από εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό (γιατρούς και διασώστες) κάτι που θεωρείται τελείως απαραίτητο σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Να μη συνηθίσουμε το θάνατο περιμένοντας το 166. Κάθε λεπτό που περνάει στοιχίζει ακριβά. Όλοι στον αγώνα!

 

Γιώργος Σιδέρης,
υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, γιατρός

Διονύσης Σοφός,
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, διασώστης ΕΚΑΒ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: