ΤΕ Ιωαννίνων ΚΚΕ: H κακοποίηση του γαϊδάρου στον Δήμο Ζίτσας δεν χωράει πολλές ερμηνείες και “σηκώνει το χαλί” που κρύβει ευθύνες…

Η κακοποίηση ενός ζώου σε βαθμό που να οδηγηθεί σε ευθανασία, έρχεται να “σηκώσει το χαλί” κάτω από το οποίο κρύβονται οι ευθύνες για τη τραγική υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών αλλά και των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας που θα έπρεπε να ελέγχουν τις εκμεταλλεύσεις. 

Στην κακοποίηση του γαϊδάρου στο Δήμο Ζίτσας, που τελικά οδήγησε στην ευθανασία του ζώου, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έρχεται να «σηκώσει το χαλί» κάτω από το οποίο κρύβονται οι ευθύνες για τη τραγική υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών αλλά και των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας που θα έπρεπε να ελέγχουν τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Καλεί παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών να διερευνήσει τις παλιότερες καταγγελίες που υπήρχαν για τη συγκεκριμένη εκμετάλλευση και να λάβει μέτρα για τα υπόλοιπα ζώα των ίδιων ιδιοκτητών.

Η ανακοίνωση της ΤΕ Ιωαννίνων αναφέρει τα εξής:

«Το σοκαριστικό θέαμα της κακοποίησης ενός γαϊδάρου σε χωριό του  δεν χωράει πολλές ερμηνείες.

Προφανώς, η βάναυση κακοποίηση ενός ζώου δεν χρειάζεται επιστημονική εκπαίδευση για να αποφευχθεί. Σίγουρα δεν είναι μια άτυχη στιγμή όταν ένα ζώο 200 κιλών σέρνεται για χιλιόμετρα πίσω από ένα αυτοκίνητο, ούτε μπορεί να πέσει ένα ιπποειδές από ένα αγροτικό αυτοκίνητο χωρίς να γίνει αντιληπτό όπως διατείνεται ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας που έσερνε το ζώο.

Η κακοποίηση ενός ζώου σε βαθμό που να οδηγηθεί σε ευθανασία, έρχεται να “σηκώσει το χαλί” κάτω από το οποίο κρύβονται οι ευθύνες για τη τραγική υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών αλλά και των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας που θα έπρεπε να ελέγχουν τις εκμεταλλεύσεις.

Αναδεικνύει ότι οι έλεγχοι γύρω από τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αφορούν -στο βαθμό που γίνονται- μόνο στην ιχνηλασιμότητα του κρέατος και τους απολύτως στοιχειώδεις εμβολιασμούς, όχι δηλαδή στην λεγόμενη ευζωία, αλλά σε παράγοντες που άπτονται της ρύθμισης των τιμών του κρέατος στην αγορά.

Δεν υπάρχει ούτε το προσωπικό ούτε το ενδιαφέρον να ελεγχθεί η λεγόμενη ευζωία τόσο στις μεγάλες εντατικές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις όσο και στις μικρές μονάδες της υπαίθρου.

Ο υπουργός Εσωτερικών καλείται τώρα να διερευνήσει τις παλιότερες καταγγελίες που υπήρχαν για τη συγκεκριμένη εκμετάλλευση και να λάβει μέτρα για τα υπόλοιπα ζώα των ίδιων ιδιοκτητών.

Οφείλει τέλος να σημειωθεί το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το κακοποιημένο ζώο, την ίδια στιγμή που παρακολουθεί τους αγροτοκτηνοτρόφους της χώρας να σφάζουν μαζικά τα κοπάδια τους επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος παραγωγής».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: