Σύσκεψη για την ακρίβεια την Κυριακή 10/4/2022 στο Πάρκο Φιξ

Με πρωτοβουλία από το Στέκι εργαζομένων & Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ

ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ, 11.00 π.μ. ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ «ΦΙΞ» (ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

Το Στέκι εργαζομένων & Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου», παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί: εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς της περιοχής μας, συλλόγους γονέων, συνταξιούχους ΙΚΑ & ΟΑΕΕ, το Σωματείο εργαζομένων του Νοσ. Παμμακάριστος, επιτροπές νέων ανέργων & Εργαζομένων, τα μέλη μας, όλους τους κατοίκους της περιοχής μας, σε μαζική συμμετοχή την Κυριακή 10/4/2022, στις 11.00 π.μ. στο πάρκο «ΦΙΞ» στην Πατησίων, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την οργάνωση του αγώνα μας μέσα από την συγκρότηση επιτροπής ενάντια στην ακρίβεια.

Καθημερινά βλέπουμε τη ζωή μας να χειροτερεύει ακόμη περισσότερο. Πληρώσαμε την συνεχόμενη κρίση τους από το 2008 και μετά. Είδαμε μεγάλες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις μας. Οι εργασιακές μας σχέσεις διαλύθηκαν, ο εργάσιμος χρόνος μας ξεχαρβαλώθηκε, οι φόροι που πληρώνουμε εκτινάχθηκαν στα ύψη. Τώρα πληρώνουμε και την περιβόητη «ανάπτυξη για όλους», με μια ραγδαία μείωση του εισοδήματός μας, μέσα από τον πληθωρισμό.

Δυσκολευόμαστε ακόμη περισσότερο σήμερα να βγάλουμε τον μήνα εξαιτίας των ανατιμήσεων σε βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (γάλα, ψωμί, λαχανικά, κρέας, χαρτικά, καθαριστικά, ρούχα κλπ), στις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, στις τιμές των ενοικίων, της βενζίνης, του φυσικού αερίου.

Η μείωση των κονδυλίων για κοινωνικές δαπάνες, για την υγεία και την παιδεία τσακίζουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα μας γιατί αναγκαζόμαστε να βάζουμε πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη, ενώ παράλληλα δίνονται εκατομμύρια ευρώ για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι και στην κρίση και στην «ανάπτυξη», είτε με μνημόνια, είτε με γενναία κρατικά πακέτα στήριξης των μεγάλων επιχειρήσεων, χαμένος βγαίνει πάντα ο λαός.

Αποδεικνύεται επίσης ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε καμιά λύση από «σωτήρες». Η μόνη λύση και διέξοδος είναι η οργάνωσή μας, η αλληλεγγύη των εργαζομένων, η κοινή μας δράση για τη προστασία του εισοδήματος μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του,

χωρίς φαγητό, ρεύμα, θέρμανση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: