«Συνεχίζουμε για την Πάτρα των πολλών» – Έχεις πολλούς λόγους για να εκλεγεί ξανά δήμαρχος ο Κώστας Πελετίδης!

Με το τετρασέλιδο φυλλάδιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και καθημερινό άνοιγμα στην πόλη, με σκοπό να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο, λαϊκό σπίτι και […]

Με το τετρασέλιδο φυλλάδιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και καθημερινό άνοιγμα στην πόλη, με σκοπό να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο, λαϊκό σπίτι και οικογένεια, δίνεται η καθημερινή μάχη στην Πάτρα για την επανεκλογή της σημερινής δημοτικής αρχής, με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

Μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζονται συνοπτικά η δράση και το έργο της δημοτικής αρχής όλο το προηγούμενο διάστημα, απέναντι σε εχθρικό γι’ αυτήν περιβάλλον σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο, ενώ γίνεται κάλεσμα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αναλυτικά:

Η δημοτική αρχή της Πάτρας εννέα χρόνια τώρα δίνει μαζί με τον πατραϊκό λαό έναν δύσκολο, αλλά δίκαιο αγώνα. Εναν αγώνα που, παρά τα ασφυκτικά πλαίσια λειτουργίας των δήμων και την υποχρηματοδότηση, έφερε αποτελέσματα.

Σε αυτόν τον όμορφο και κοινό αγώνα σάς καλούμε να συνεχίσουμε! Για να συνεχίσουν να είναι προτεραιότητα οι ανάγκες του λαού! Για να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα για μας και τα παιδιά μας!

Η Πάτρα και η δημοτική της αρχή αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν φωτεινό παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα για το τι μπορεί να κερδίσει ο λαός μας όταν συμπορεύεται με δημοτικές αρχές που βάζουν προτεραιότητα τις ανάγκες των πολλών και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και όχι τις ανάγκες της κερδοφορίας των λίγων.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, επαγγελματία και αγρότη, κάθε μαθητή και φοιτητή, να συνεχίσει τον αγώνα μαζί μας, για να κάνουμε ακόμη περισσότερα, επανεκλέγοντας ξανά για δημοτική αρχή τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ξανά δήμαρχος Πατρέων ο Κώστας Πελετίδης
Μαζί καταφέραμε πολλά, μπορούμε περισσότερα!
Είναι μοναδικό αυτό που κατάφερε η δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης»!

Εδωσε δύναμη και ελπίδα στον λαό γιατί απέδειξε στην πράξη ότι ο δρόμος της σύγκρουσης με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που το υπηρετούν, έχει αποτελέσματα. Ανέδειξε τη σημασία του οργανωμένου αγώνα, κόντρα στη μοιρολατρία και σε όσους θέλουν να μας πείσουν ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα.

Προχώρησε στη μεγαλύτερη μείωση ανταποδοτικών τελών από κάθε άλλη δημοτική αρχή, με ταυτόχρονη απαλλαγή τελών σε 12 κατηγορίες συνδημοτών. Κατάργησε τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ.

Κατάργησε τα παρκόμετρα και έθεσε σε λειτουργία σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με συμβολική τιμή. Δημιούργησε δωρεάν δημοτικούς χώρους στάθμευσης χιλιάδων θέσεων και δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο, από και προς το κέντρο.

Κατοχύρωσε τη δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις με ταυτόχρονη συντήρηση και αναβάθμισή τους.

Δημιούργησε δωρεάν δημοτικές ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις, οι οποίες φιλοξενούν κάθε χρόνο πάνω από 1.200 παιδιά.

Δημιούργησε 113 νέες, σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές.

Συγκρότησε το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, στου οποίου τα θρανία έχουν κάτσει μέχρι σήμερα πάνω από 5.000 μαθητές και έχουν προσφέρει εθελοντικά τη βοήθειά τους πάνω από 1.500 εκπαιδευτικοί. Παράλληλα συγκρότησε και λειτουργεί φροντιστήριο ξένων γλωσσών για παιδιά οικονομικά αδύνατων οικογενειών, ενώ κάθε καλοκαίρι λειτουργεί τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά Ρομά.

Προχώρησε με πρωτοπόρους τους εργαζόμενους του δήμου σε ένα πρωτοφανές έργο: Στα σχολεία, στις γειτονιές, σε πλατείες και δημόσιους χώρους, στην πλαζ και το έλος Αγυιάς, στο Νότιο Πάρκο, στον Κόκκινο Μύλο, στην Παραλία, στην Ανω Πόλη κ.α. Συντήρησε δρόμους και πεζοδρόμια άνω των 300 χιλιομέτρων.

Προχώρησε μαζί με τη ΔΕΥΑΠ σε ένα πρωτόγνωρο έργο αποχέτευσης. Ξεκινά η σύνδεση στην αποχέτευση χιλιάδων νέων νοικοκυριών, μετά την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, που παραδίδεται τέλος Δεκέμβρη. Παρόμοιο έργο έχουμε στην ύδρευση με ένα δίκτυο δεκάδων χιλιομέτρων.

Κερδίσαμε την υπογειοποίηση του τρένου από Κανελλοπούλου μέχρι το νέο λιμάνι, την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου, τη μετατροπή σκουπιδότοπων σε χώρους αναψυχής.

Ολα τα παραπάνω είναι μόνο μερικά παραδείγματα που δείχνουν ότι παρά τις δυσκολίες και το εχθρικό περιβάλλον λειτουργίας των δήμων, την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, παρά την υποχρηματοδότηση, πολλά μπορούν να γίνουν ώστε οι πολίτες να μην πιέζονται από φορομπηχτικές δημοτικές αρχές, να μπορούν να έχουν ελεύθερους χώρους άθλησης και αναψυχής.

Αυτή η προσπάθεια και ο αγώνας της δημοτικής αρχής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν ήταν «περίπατος»

Ο αντίπαλος, οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, οι παρατάξεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο έβαζαν και βάζουν συνεχώς εμπόδια.

Συνεχίζουν προκλητικά να παρακρατούν κάθε χρόνο από τον δήμο, από την ετήσια χρηματοδότησή του, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που μάλιστα προέρχονται από τη φορολογία και τη φοροαφαίμαξη του λαού μας.

Απαγόρευσαν με νόμο τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους και τους αντικατέστησαν με τα απαράδεκτα προγράμματα ολιγόμηνης δουλειάς κρατώντας ομήρους χιλιάδες ανέργους.

Μετέφεραν στους δήμους εκατοντάδες αρμοδιότητες που έπρεπε να είναι κρατική ευθύνη, χωρίς εννοείται την απαραίτητη επιπλέον χρηματοδότηση.

Επέβαλαν 4 εκατ. ευρώ τέλος ταφής απορριμμάτων στον δήμο μας για τα έτη 2022 και 2023.

Ψήφισαν και στήριξαν την πολιτική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, συνολικά έναν ενεργειακό σχεδιασμό που εκτίναξε την ενεργειακή φτώχεια του λαού μας και παράλληλα αύξησε κατά 100% τις δαπάνες του δήμου σε ρεύμα και πετρέλαιο.

Προσπάθησαν, και διά στόματος υπουργών τους, να επιβάλουν την ανταποδοτική λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και του Παμπελοποννησιακού Σταδίου ως «λύση» στην υποχρηματοδότηση. Ζητούσαν επίμονα δηλαδή να χαρατσώσουμε τον πατραϊκό λαό.

Εναντιώθηκαν όλοι μαζί στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, στον αγώνα ενάντια στην ανεργία, στον αγώνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον δήμο, για επιπλέον χρηματοδότηση.

Φέσωσαν με χρέη εκατομμυρίων ευρώ τον δήμο Πατρέων όταν ήταν αυτοί δημοτική αρχή.

Αυτά μόνο είχαν να προσφέρουν στον λαό μας, στις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά μας τα αστικά κόμματα και οι επίσημοι, ανεπίσημοι και δήθεν ανεξάρτητοι εκλεκτοί τους στον δήμο.

Ας σκεφτεί ο πατραϊκός λαός:

Τι έχει να κερδίσει από το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα και τις προτάσεις όλων των υπόλοιπων παρατάξεων; Το μέλλον δηλαδή της Πάτρας και του λαού της καθορίζεται από αντιδημαρχίες Τουρισμού, μαρίνες Μεγκαγιότ, εμπλοκή ιδιωτών σε κρίσιμες υπηρεσίες, γραφεία ευρέσεως εργασίας (σκλάβων δηλαδή…), δημοτικές αστυνομίες, Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις και άλλα πολλά που λένε; Αυτά λείπουν σήμερα από τον πατραϊκό λαό;

Δεν πρέπει να μας προβληματίσει η κοινή τους επιδίωξη να χάσει μια δημοτική αρχή που έβαλε προτεραιότητα τις δικές μας ανάγκες, των παιδιών μας και έκανε όσα δεν έκαναν όλοι οι άλλοι μαζί εδώ και δεκαετίες; Αλλωστε, προς τι το γνωστό πλέον σε όλους φαγοπότι σε ουζερί της πόλης για την κοινή τους στήριξη στον δεύτερο γύρο;

Δεν είναι κριτήριο ψήφου ότι όλοι αυτοί, που τόσο θέλουν να «ανασάνει» η Πάτρα, δεν είπαν κουβέντα για όλα όσα ο πατραϊκός λαός αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του; Οτι όλοι μαζί μιλούσαν για «εκτός πεδίου αρμοδιότητες» όταν έκλειναν το Νοσημάτων Θώρακος, το 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και υποβαθμιζόταν το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όταν τα νοσοκομεία μας γίνονταν μιας νόσου μέσα στον κορονοϊό, όταν η χώρα μετατρεπόταν σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο και η περιοχή μας σε στόχο αντιποίνων, με ενδεχόμενο μεταφοράς πυρηνικών στον Αραξο;

Στο επίκεντρο όλων τους είναι η περιβόητη «ανάπτυξη» για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματιών, η ανάδειξη της Πάτρας σε «κόμβο» μεταφοράς Ενέργειας, εμπορευμάτων, ακόμη και στρατιωτικού υλικού. Οι «επενδύσεις» που λένε υπηρετούν τα κέρδη των λίγων εις βάρος των αναγκών των πολλών.

Ολοι οι άλλοι επίδοξοι υποψήφιοι δήμαρχοι, που δεν τους γνωρίσαμε στους αγώνες και στις αγωνίες του πατραϊκού λαού, εμφανίζονται με τα γνωστά και τετριμμένα, εδώ και δεκαετίες, οράματά τους.

Θέλουν να μας θυμίσουν ότι έχουν ισχυρό παρελθόν, γι’ αυτό ο κ. Σβόλης συνεργάζεται με τον κ. Χρυσανθακόπουλο, που θα νοικοκυρέψουν δήθεν την Πάτρα. Ο κ. Αϊβαλής, με μνημόνιο συνεργασίας με τον κ. Τζανάκο, θέλει να μας υπενθυμίσει την περίοδο της ισχυρής Ελλάδας του Σημίτη, με το «χρήμα να ρέει», με την Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα, έργο ισχνό, δάνεια και χρέη στον δήμο. Και, τέλος, έχουμε και τον κ. Ψωμά, τον δήθεν ανεξάρτητο, να περιφέρεται με το βανάκι του προς αναζήτηση χρίσματος.

Εχεις πολλούς λόγους για να εκλεγεί ξανά δήμαρχος ο Κώστας Πελετίδης!

– Για να μην επιστρέψει η λογική του «χαρατσώματος» στον δήμο και να συνεχίσουμε να έχουμε τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη.

– Για την αύξηση της χρηματοδότησης του δήμου και την απόδοση των παρακρατηθέντων. Την πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων, με βάση τις πραγματικές ελλείψεις.

– Για να συνεχίσουν να είναι προτεραιότητα οι ανάγκες των παιδιών μας, να λειτουργεί το Λαϊκό Φροντιστήριο, να είναι δωρεάν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί για την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών. Για να συνεχίσουν τη δωρεάν λειτουργία τους οι Ημερήσιες Θερινές Παιδικές Κατασκηνώσεις του δήμου.

– Για να συνεχίσει να είναι η δημοτική αρχή στο πλευρό των εργαζομένων της πόλης μας, συμπαραστάτης στην πάλη τους για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

– Για τη διεκδίκηση έργων αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας με κρατική χρηματοδότηση. Για τον πλήρη αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων και δημοτικών κτιρίων της Πάτρας με ευθύνη του κράτους.

– Για να συνεχίσει το κοινωνικό έργο του ΚΟΔΗΠ, η στήριξη σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών και ΜΚΟ.

– Για να συνεχίσει να πραγματοποιείται δωρεάν ένα πρωτόγνωρο ποιοτικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων και παραστάσεων από τον Πολιτιστικό Οργανισμό και το ΔΗΠΕΘΕ σε όλη την επικράτεια του δήμου, τις γειτονιές και τα χωριά μας.

– Για να παραμείνει δωρεάν η πρόσβαση σε όλες τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, και στο Παμπελοποννησιακό.

– Για να μην εκχωρηθούν οι ελεύθεροι χώροι στους μεγαλοεπιχειρηματίες, για να παραμείνει ελεύθερη η πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο και να μην προωθηθούν επενδύσεις τύπου Ελληνικού, που είχαν δρομολογηθεί πριν από το 2014.

– Για την πλήρη υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο έως το νέο λιμάνι και τη δημιουργία γραμμικού πάρκου. Την παραχώρηση του Ριγανόκαμπου στον δήμο Πατρέων.

– Για να ολοκληρωθούν και να συνεχίσουν τα εκατοντάδες σημαντικά έργα σε όλη την έκταση της πόλης, στα σχολεία και τις γειτονιές, στις πλατείες, στο οδικό δίκτυο, στην αποχέτευση, στην ύδρευση και άρδευση.

– Για να συνεχίσουν να πληρώνουν οι Πατρινοί φθηνό, καθαρό και ποιοτικά ελεγμένο νερό.

– Για να μην περάσουν στην πόλη μας οι σχεδιασμοί για εγκατάσταση αποθηκών υγροποιημένου φυσικού αερίου μέσα στον αστικό ιστό και χωροθέτηση ανεμογεννητριών μέσα στα χωριά μας.

– Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και να δημιουργηθεί πολυδύναμο κέντρο ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις.

– Για να δυναμώσουν ο αγώνας ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στον Αραξο και η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας, της πόλης μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΑΝΤΟΥ!
ΞΑΝΑ δήμαρχος Πατρέων ο Κώστας Πελετίδης
και όσο ΠΙΟ ΨΗΛΑ γίνεται το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: