Στο Χαϊδάρι δεν πέρασε η διάσπαση σε εργαζόμενους μόνιμους και συμβασιούχους – Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» κατά του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου

Το χτύπημα της ενότητας των εργαζομένων, ο αποκλεισμός εργαζομένων με οποιαδήποτε πρόφαση, από τα σωματεία, ωφελεί κυβερνήσεις και δημάρχους που εφαρμόζουν αντεργατικές πολιτικές. Τέτοιες θέσεις που θέλουν τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε εργαζόμενους με συνδικαλιστικά δικαιώματα και σε εργαζόμενους χωρίς αυτά, είναι θέσεις δημάρχων και εργοδοτών!

Απορρίφθηκε από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή κατά του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου που είχε καταθέσει η παράταξη «Συνδικαλιστική Ανατροπή»  αμφισβητώντας την νομιμότητα των εκλογών του Συλλόγου επειδή ψήφισαν  εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας. Το μονομελές αποφάνθηκε ότι οι εκλογές σωστά διεξήχθησαν με όλους τους εργαζόμενους. «Η Συνδικαλιστική Ανατροπή χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις στους εργαζόμενους για ποιο λόγο έβαλε σε “περιπέτειες” την λειτουργία του Συλλόγου για τρία σχεδόν χρόνια» υπογραμμίζει ο Σύλλογος. Αναφέρει συγκεκριμένα:

Δυστυχώς επτωχεύσαμε”

Με αυτόν τον τίτλο πρέπει να κυκλοφορήσει η επόμενη ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, αφού πτωχεύσατε από επιχειρήματα, μιας και το μοναδικό σας όπλο ήταν η απόφαση του δικαστηρίου. Και μην κρύβεστε! Την περιμένατε με ανυπομονησία αφού δεν σας “βγήκε” η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στον Σύλλογο, αλλά ΧΑΣΑΤΕ και εκεί!

Στις 03/12/2020 το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών έκδωσε μετά από τρία σχεδόν χρόνια την περιβόητη απόφαση για την νομιμότητα των εκλογών του Συλλόγου μας, αφού η Συνδικαλιστική Ανατροπή είχε ασκήσει αγωγή κατά του ΔΣ του Συλλόγου, επειδή ψήφισαν σε αυτές εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας. Είχαμε πει και τότε, το λέμε και σήμερα: Οι συμβασιούχοι καλά έκαναν και ψήφισαν και είμαστε περήφανοι που πρωτοστατήσαμε στην υπεράσπιση και υλοποίηση αυτής της θέσης. Ήταν, είναι και θα είναι δίκαιο όλοι οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν ισάξια στις διαδικασίες των Σωματείων τους. Αυτό το δικαίωμα κρίνεται στις μαζικές διαδικασίες του κινήματος, όπως το έκρινε και η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Διαδικασίες τις οποίες δεν σεβαστήκατε, παρά προτιμήσατε να κάνετε κάθε δυνατή προσπάθεια να αδρανοποιήσετε τον Σύλλογο. Ούτε αυτό πετύχατε!

Η δράση του Συλλόγου μας θα ήταν διαφορετική αν είχαμε πρόσβαση στο ταμείο, όμως σίγουρα δεν πετύχατε την προσδοκώμενη αδράνεια του Συλλόγου. O Σύλλογος όχι μόνο δεν αδράνησε αλλά με συνέπεια στήριξε κάθε δίκαιο αίτημα εργαζομένου. Στήριξε κάθε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε όλο αυτό το διάστημα στον κλάδο και συνολικότερα. Πάλεψε ενάντια σε κάθε αντεργατική επιλογή της διοίκησης του δήμου (προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, απολύσεις, οικονομικές διεκδικήσεις εργαζομένων, τροποποίηση του ΟΕΥ, κ.ά.).

Καλό θα ήταν να βγάλετε ανακοίνωση (έχετε άλλωστε καιρό να βγάλετε) και να εξηγήσετε στους εργαζόμενους τις θέσεις σας. Τι ουσιώδες άλλαξε για τους 67 εργαζόμενους που έγιναν αορίστου χρόνου αυτό το χρονικό διάστημα και θα μπορούνε να συμμετέχουν στις επόμενες εκλογές, ενώ σύμφωνα πάντα με την Συνδικαλιστική Ανατροπή, στις προηγούμενες δεν είχαν αυτό το δικαίωμα; Η θέση που έχουν, ανεξάρτητα από την δικαστική απόφαση, είναι απαράδεκτη και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Η διάσπαση σε εργαζόμενους μονίμους και συμβασιούχους, το χτύπημα της ενότητας των εργαζομένων, ο αποκλεισμός εργαζομένων με οποιαδήποτε πρόφαση, από τα σωματεία, ωφελεί κυβερνήσεις και δημάρχους που εφαρμόζουν αντεργατικές πολιτικές. Τέτοιες θέσεις που θέλουν τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε εργαζόμενους με συνδικαλιστικά δικαιώματα και σε εργαζόμενους χωρίς αυτά, είναι θέσεις δημάρχων και εργοδοτών! Η θέση που θέλει όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στον ίδιο εργασιακό χώρο να οργανώνονται και να διεκδικούν ενιαία τα αιτήματα τους ωφελεί τους ίδιους τους εργαζόμενους και μόνο!».

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή τους. Οι εκλογές σωστά διεξήχθησαν με όλους τους εργαζόμενους και η Συνδικαλιστική Ανατροπή χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις στους εργαζόμενους για ποιο λόγο έβαλε σε «περιπέτειες» την λειτουργία του Συλλόγου για τρία σχεδόν χρόνια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: