Στέλιος Τσικριτσής, δήμαρχος Τυρνάβου: «Το ότι εκλεγήκαμε δεν σημαίνει ότι δεν θα βγάζουμε τα τρακτέρ στον δρόμο αν χρειαστεί»

Έχουμε επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας στην προσπάθεια να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται, για να είμαστε δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, να βελτιωθεί η καθημερινότητα του λαού του δήμου μας. Η νέα δημοτική αρχή θα κάνει πράξη το σύνθημα: Μπροστά οι ανάγκες του λαού!

«Εχουμε επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας στην προσπάθεια να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται, για να είμαστε δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, να βελτιωθεί η καθημερινότητα του λαού του δήμου μας». Με αυτά τα λόγια περιγράφει στον «Ριζοσπάστη» τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής Τυρνάβου ο νέος δήμαρχος, Στέλιος Τσικριτσής.

Από το βράδυ της Κυριακής, μαζί με τα χαμόγελα και τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση της πρωτιάς με 50,15%, στους υποψηφίους και τους 15 δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπήρχε και η επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες, για να μπορέσει η νέα δημοτική αρχή να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, για να κάνει πράξη το σύνθημα «Μπροστά οι ανάγκες του λαού!». Αλλωστε είναι γνωστό το ασφυκτικό αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης, τα εμπόδια που θα βάζουν κυβέρνηση, Περιφέρεια, ΕΕ κ.ά.

Ο Στ. Τσικριτσής συμπληρώνει ότι «μαζί με όλους τους συνδημότες μας, ανεξάρτητα αν μας ψήφισαν, θα διεκδικήσουμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και χρηματοδότηση των υπηρεσιών του δήμου από το κράτος, απόδοση των παρακρατηθέντων στον δήμο μας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να δρομολογηθούν έργα και υποδομές για την βελτίωση της καθημερινότητας του λαού και όχι έργα βιτρίνας. Μέσα από τις δεκάδες περιοδείες του προηγούμενου διαστήματος γνωρίζουμε καλύτερα τι έχει ανάγκη η κάθε γειτονιά, το κάθε χωριό».

Ενδεικτικά μας αναφέρει ότι «στην προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής θα είναι: Η αγροτική οδοποιία, για να μπορούν οι αγρότες να πάνε στα χωράφια τους. Η δημιουργία νέου, 3ου βρεφικού σταθμού, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των εργαζόμενων μητέρων, η στελέχωση των δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών με εξειδικευμένο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, η μείωση των τροφείων των παιδικών σταθμών και η απαλλαγή των πολύτεκνων – τρίτεκνων – μονογονεϊκών οικογενειών. Προτεραιότητά μας είναι ακόμα η Υγεία του λαού και των παιδιών του. Σε αυτό το πλαίσιο, θα διεκδικήσουμε την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, με την πλήρη στελέχωσή του σε προσωπικό αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και μηχανημάτων του. Αλλά και στο κομμάτι του Πολιτισμού, μεταξύ άλλων η αποκατάσταση, συντήρηση, φύλαξη και επανένταξη στην πολιτιστική ζωή της πόλης τού ανοιχτού θεάτρου “Λατόμι”, που αποτελούσε κόσμημα για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, η αξιοποίηση του κτιρίου της Τούμπας για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού πολυχώρου».

Ταυτόχρονα η νέα δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να είναι το αποκούμπι του λαού, το στήριγμά του απέναντι σε όσους του κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη. Για παράδειγμα, μας λέει ο Στ. Τσικριτσής, «πλέον από τη θέση της δημοτικής αρχής θα πιέζουμε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των αγροτών του δήμου. Το ότι εκλεγήκαμε δεν σημαίνει ότι δεν θα βγάζουμε τα τρακτέρ στον δρόμο αν χρειαστεί. Απλά τώρα οι αγρότες θα έχουν τον δήμο μαζί τους και όχι όπως πριν, να ευχαριστεί τον κάθε υπουργό. Αντίστοιχα, δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν οικογένειες που τα σπίτια τους απειλούνται με πλειστηριασμούς, που μένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Παλεύουμε για να σταματήσουν όλοι οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, χωραφιών και καταστημάτων, θα διεκδικήσουμε μαζί με τον λαό την άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων παροχών ρεύματος και διαγραφή χρεών.

Θα μπούμε μπροστά – και δεν θα το παίξουμε αναρμόδιοι – ώστε να υλοποιηθούν έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής, αντιπυρικής προστασίας με κρατική χρηματοδότηση. Και μιας και μιλάμε για αντισεισμική προστασία, θέλουμε να πούμε ότι μαζί με τους σεισμόπληκτους του Δαμασίου, που μένουν σχεδόν 3 χρόνια σε κοντέινερ, θα αγωνιστούμε για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να στηριχτούν από το κράτος και να μπουν όλες αυτές οι οικογένειες σε κανονικά και ασφαλή σπίτια. Θα δώσουμε τη μάχη ώστε να υπάρξει αποκατάσταση δημόσιων σεισμόπληκτων κτιρίων (Εμμανουήλειο, ΚΑΠΗ) να γίνει αντισεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων και δημοτικών κτιρίων του Τυρνάβου, με ευθύνη του κράτους».

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Στ. Τσικριτσής τονίζει ότι «με ενθουσιασμό που προκύπτει από την εμπιστοσύνη του λαού του δήμου μας, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις στη ζωή του τυρναβίτικου λαού, να κάνουμε πραγματικότητα την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: