Στα βήματα των Μαραθωνοδρόμων: Το άλμπουμ της φετινής 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης (ΦΩΤΟ)

Ο Δημήτρης Ζης ακολούθησε τα βήματα των Μαραθωνοδρόμων, καταγράφοντας με τον φωτογραφικό του φακό το αγωνιστικό κλίμα της 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης

Μέρα πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού, ήταν η Κυριακή 21 Απρίλη. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης απαγορευμένης Πορείας Ειρήνης, στις 21 Απρίλη 1963.

Έγιναν πολύμορφες δράσεις, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, πικετοφορίες, με αιχμή τις περιοχές όπου υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, αλλά και σε όλη τη χώρα και αποτέλεσαν βήμα έκφρασης της αντίθεσης του λαού στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας.

Στην Αττική, η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που ξεκίνησε στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα κατέληξε στη μαχητική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στο Υπ. Εθνικής Άμυνας, όπου μίλησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και  Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Ξεχωριστές στιγμές στη συγκέντρωση ήταν οι χαιρετισμοί που απεύθυναν ο ο Βάιος Τσαπρούνης, Υπολοχαγός εν ενεργεία, Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και ο σμηνίτης Ωρίωνας Παπαδάκης.

Η μαχητική συγκεντρωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ολοκληρώθηκε με τραγούδια της ειρήνης και του αγώνα.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ζης για την Κατιούσα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: