ΣΕΑΑΝ: Να παρθεί πίσω η απόλυση οδηγού απορριμματοφόρου με χρόνια πάθηση από τον Δήμο Πειραιά

Ο  καλογυαλισμένος δήμαρχος απ’ τα Μ.Μ.Ε και τους εφοπλιστές κ. Μόραλης με απόφασή  του απέλυσε οδηγό με χρόνια πάθηση επειδή αρνήθηκε να δουλεύει όποια ώρα και  όσες ώρες ήθελαν οι άνθρωποί του! Αφού τον ξεζούμισαν για μεγάλο χρονικό διάστημα…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 

Απέλυσαν οδηγό απορριμματοφόρου με χρόνια πάθηση απ’ το Δήμο Πειραιά. Ο  καλογυαλισμένος δήμαρχος απ’ τα Μ.Μ.Ε και τους εφοπλιστές κ. Μόραλης με απόφασή  του απέλυσε οδηγό με χρόνια πάθηση επειδή αρνήθηκε να δουλεύει όποια ώρα και  όσες ώρες ήθελαν οι άνθρωποί του! Αφού τον ξεζούμισαν για μεγάλο χρονικό διάστημα  να δουλεύει συνεχώς νύχτα ενώ η πάθησή του (νεανικός διαβήτης τύπου 1) ουσιαστικά  απαγορεύει νυχτερινή εργασία (απορύθμιση σακχάρου κ.λ.π) επειδή δε πειθάρχησε να  πηγαίνει πριν την έναρξη του ωραρίου του ή να παραμένει αρκετή ώρα μετά τη λήξη  του ή να πηγαίνει για βάρδια ό,τι ώρα ήθελαν οι άνθρωποι του κ. Μώραλη, προχώρησε  ο κατά τα άλλα ευαίσθητος Δήμαρχος στην απόλυση του συναδέλφου. Αυτή η πρακτική  είναι δείγμα του πόσο σέβονται τον εργαζόμενο και πολύ περισσότερο αυτόν με χρόνια  πάθηση. Απόλυση που πρακτικά λειτουργεί ως υπόδειγμα ή και άλλοθι στους  εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που έχουν ξεσαλώσει τελευταία και απολύουν  εργαζόμενους ιδιαίτερα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις. Άλλοι τους παίρνουν τα  σπίτια και άλλοι τους πετάνε εκτός δουλειάς!  

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η απόλυση και να εξασφαλιστούν  οι όροι εργασίας τόσο στον συγκεκριμένο συνάδελφο όσο και στους υπόλοιπους  εργαζόμενους που να μην επιβαρύνεται περεταίρω το πρόβλημα υγείας τους. Να  απαγορευτούν τώρα οι απολύσεις εργαζόμενων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις καθώς  και γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ.  

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: