ΣΕΑΑΝ – Ενιαίος: Σήμερα στις 10 π.μ. η παράσταση διαμαρτυρίας για την προκλητική μετακίνηση παιδιών ΑμεΑ από την κουζίνα του ΚΕΑ «Ο Ερμής»

Μετακίνησαν χωρίς κανένα αντικειμενικά βάσιμο λόγο και χωρίς καμία επιστημονικά ενδεδειγμένη προετοιμασία, τρία παιδιά με αναπηρία που δούλευαν  αποτελεσματικά για πάνω από δέκα χρόνια με την επίβλεψη υπεύθυνης εργαζόμενης του  κέντρου.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλούν σήμερα, Πέμπτη 21 Μάρτη, στις 10 το πρωί γονείς, ΑμεΑ και εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή ΣΕΑΑΝ, Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και ΣΕΜΙΣΕΑ, με αφορμή την προκλητική μετακίνηση, χωρίς κανένα λόγο και καμία επιστημονική προσέγγιση, τριών παιδιών με αναπηρία από την κουζίνα του Κέντρου Ειδικής Αγωγής «Ο Ερμής» στο Ελληνικό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

ΣΕΑΑΝ και Ενιαίος Σύλλογος σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι τα συγκεκριμένα παιδιά «δούλευαν αποτελεσματικά για πάνω από δέκα χρόνια» υπό την επίβλεψη υπεύθυνης εργαζόμενης του Κέντρου.

«Κάτω τα χέρια από τα παιδιά και τους γονείς του συγκεκριμένου Κέντρου», προειδοποιούν, ακόμα, και απαιτούν: «Να γυρίσουν και τα τρία παιδιά στο Τμήμα Κουζίνας του “Ερμή” που εκδιώχθηκαν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο και να προσληφθούν ως μισθωτοί με πλήρη απασχόληση. Σε κάθε άλλη περίπτωση το αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα θα δώσει την πρέπουσα απάντηση».

Καταγγελία 

Πρωτοφανή πέρα και έξω από κάθε δεοντολογία σε παιδιά ΑΜΕΑ και τους γονείς τους  από τους υπεύθυνους του κέντρου ειδικής αγωγής Ερμής στο Ελληνικό. 

Μετακίνησαν χωρίς κανένα αντικειμενικά βάσιμο λόγο και χωρίς καμία επιστημονικά ενδεδειγμένη προετοιμασία, τρία παιδιά με αναπηρία που δούλευαν  αποτελεσματικά για πάνω από δέκα χρόνια με την επίβλεψη υπεύθυνης εργαζόμενης του  κέντρου. Στην συγκεκριμένη κουζίνα παρασκεύαζαν το δεκατιανό για όλους τους  εργαζόμενους και τα παιδιά του κέντρου και το μεσημεριανό. Το συγκεκριμένο τμήμα δεν  κλείνει, ποιά η λογική της μετακίνησης των παιδιών; Παιδιά που νιώθανε δημιουργικά,  προσφέρανε και σήμερα εισπράττουν την απόρριψη, την περιθωριοποίηση με κίνδυνο να  υποτροπιάσουν, να πισωγυρίσουν. Σε ποιο επιστημονικό πρωτόκολλο στηρίζεται η  πρωτοφανής απειλή σε παιδιά και γονείς από υπεύθυνους του κέντρου που έχουν και  επιστημονικές ιδιότητες, «όταν συνεχίζουν να αντιδρούν» θα ειδοποιηθεί ο εισαγγελέας  και η αστυνομία για να γίνει εγκλεισμός σε ψυχιατρική κλινική; Ποιά σκοπιμότητα υπηρετεί  να προσλαμβάνονται άλλοι μισθωτοί εκτός κέντρου για την λειτουργία του συγκεκριμένου  τμήματος και δεν προσλαμβάνονται ως μισθωτοί οι υποστηριζόμενοι του Ερμή που  αποδεδειγμένα απέδιδαν για πάνω από 10 χρόνια στο συγκεκριμένο πόστο; Απόδοση,  λειτουργία πρότυπο για ΑΜΕΑ που προβλήθηκε από το κέντρο σε διάφορα ρεπορτάζ και  εκδηλώσεις αλλά και στο σποτ διαφήμισης του κέντρου. Προς το παρόν μένουμε σε αυτά.  Προειδοποιούμε κάτω τα χέρια από τα παιδιά και τους γονείς του συγκεκριμένου  κέντρου. 

Απαιτούμε να γυρίσουν και τα τρία παιδιά στο τμήμα κουζίνας του Ερμή που εκδιώχθηκαν  με αυτόν τον απαράδεχτο τρόπο και να προσληφθούν ως μισθωτοί με πλήρη απασχόληση.  Σε κάθε άλλη περίπτωση το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα θα δώσει την  πρέπουσα απάντηση. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: