ΣΕΑΑΝ – Ενιαίος: Πετάνε ανάπηρους με τις οικογένειές τους στον δρόμο γιατί τα σπίτια τους τα πήραν τα κοράκια των τραπεζών και των funds

Σε κίνδυνο η ζωή των χρονίως πασχόντων λόγω χρόνιας υποθεραπείας (υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμεία) σαν αποτέλεσμα του σμπαραλιάσματος και της ιδιωτικοποίησης  του συστήματος υγείας. Εγκληματικό! Πάνω από χίλιοι μαθητές με αναπηρίες δεν έχουν πάει ακόμα σχολείο γιατί η κυβέρνηση και οι περιφέρειες δεν έχουν λύσει το θέμα της μεταφοράς.

Πετάν ανάπηρους με τις οικογένειές τους στον δρόμο γιατί τα σπίτια τους τα πήραν τα κοράκια των τραπεζών και των funds. 

Σε κίνδυνο η ζωή των χρονίως πασχόντων λόγω χρόνιας υποθεραπείας (υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμεία) σαν αποτέλεσμα του σμπαραλιάσματος και της ιδιωτικοποίησης  του συστήματος υγείας. 

Εγκληματικό! Πάνω από χίλιοι μαθητές με αναπηρίες δεν έχουν πάει ακόμα σχολείο γιατί η κυβέρνηση και οι περιφέρειες δεν έχουν λύσει το θέμα της μεταφοράς. Για όλα τα παραπάνω έγιναν συναντήσεις της ΣΕΑΑΝ με εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και εκπροσώπους κομμάτων της Βουλής. 

Πιο συγκεκριμένα:

Λόγω της όξυνσης των παραπάνω προβλημάτων έγινε πλατιά σύσκεψη της γραμματείας της ΣΕΑΑΝ με την συμμετοχή κι άλλων φορέων αμέσως μετά τις γιορτές και με βάσει αυτή πριν προβούμε σε περαιτέρω κινητοποιήσεις εξουσιοδοτήθηκε η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ να ζητήσει κατεπείγουσες συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και την Περιφέρεια που είναι υπεύθυνη για την μεταφορά των μαθητών με αναπηρία. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε συνάντηση και με εκπροσώπους των κομμάτων εκτός των φασιστικών μορφωμάτων. 

Η κα Ζαχαράκη, επικεφαλής του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, αφού αρνήθηκε για μία ακόμη φορά συνάντηση μαζί μας για το θέμα των πλειστηριασμών, μας παρέπεμψε και έγινε συνάντηση με τους γενικούς Γραμματείς του υπουργείου, κα Μαρίνα Στέφου και Κο Πρόδρομο Πύρρο. Στην συνάντηση αποποιήθηκαν την ευθύνη για το πέταγμα των ανάπηρων στον δρόμο, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα από την στιγμή που έχουν αγοραστεί τα σπίτια σε πλειστηριασμούς,  ενώ δεσμεύτηκαν να εξασφαλίσουν σπίτια για τους ανάπηρους που χάσανε τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό. Μέχρι σήμερα η οικογένεια του ανάπηρου στα Πετράλωνα αλλά και αυτή στη Ζωγράφου δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμη σε κάποιο σπίτι παρά τις διαβεβαιώσεις. Ενώ γενική κατακραυγή έχει προκαλέσει η ετοιμότητα του κράτους με ρόπαλα, ΜΑΤ και χημικά να πετάξει και στις δύο περιπτώσεις τις οικογένειες των αναπήρων στον δρόμο. Ενώ στην περίπτωση στη Ζωγράφου το τερμάτισαν συλλαμβάνοντας μάνα και γιο μέσα στο ίσδιο τους το σπίτι, σέρνοντάς τους μέχρι και το αυτόφωρο περί «διατάραξης της οικογενειακής γαλήνης».

Την Τρίτη 23 Γενάρη συναντηθήκαμε για το θέμα της μεταφοράς στην κα Έρρικα Πρεζεράκου, Αντιπεριφερειάρχη Αττικής για το θέμα της μεταφορά των μαθητών με αναπηρία από και προς τα ειδικά σχολεία. Η κα Αντιπεριφερειάρχης ισχυρίστηκε ότι έχει αναλάβει εδώ και μία βδομάδα και ότι δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις τώρα αλλά μετά από δέκα μέρες, όταν οι δυνάμεις της πλειοψηφίας έχουν παραμείνει ίδιες στην Περιφέρεια και το αίτημα για κατεπείγουσα συνάντηση για το πρόβλημα είχε υποβληθεί προς τον νέο Περιφερειάρχη, κο Χαρδαλιά δέκα μέρες πριν την συνάντηση, ενώ αιτήματα και παρεμβάσεις είχαν προηγηθεί και με την προηγούμενη θητεία. Προειδοποιήθηκαν και εκπρόσωποι του Υπουργείου και εκπρόσωποι της Περιφέρειας ότι αν δεν δοθούν συγκεκριμένες λύσεις μέσα σε αυτή τη βδομάδα που να εξασφαλίζουν τους ανάπηρους, τα παιδιά, τις οικογένειές τους, το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα, μαζί με τους άλλους αγωνιστικούς φορείς θα κλιμακώσουν την δράση τους με μαζικές κινητοποιήσεις γιατί απλά δεν πάει άλλο. 

Ακόμα, λόγω της παραπέρα χειροτέρευσης της κατάστασης με την υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμία στο νοσοκομείο Αγία Σοφία και τις τραγικές επιπτώσεις στους χρόνιους πάσχοντες απ’ τα εν γένει προβλήματα των νοσοκομείων (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση) απευθύναμε την Παρασκευή 26/01/24 αίτημα για κατεπείγουσα συνάντηση στον νέο Υπουργό Υγείας κο Άδωνη Γεωργιάδη. Τέλος, αντιπροσωπείες των φορέων μας συναντήθηκαν και ενημέρωσαν ύστερα από αίτημά μας εκπροσώπους των κομμάτων, της ΝΔ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Καλούμε τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και των ΑΜΕΑ με έκτακτες γενικές συνελεύσεις, συνεδριάσεις Δ.Σ. να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συστράτευσης με την ΣΕΑΑΝ, τον Ενιαίο, τους άλλους αγωνιστικούς φορείς για τα παραπάνω κρίσιμα προβλήματα. Κάθε αναμονή είναι καταστροφή. 

Ο καλά οργανωμένος και συντονισμένος μαζικός αγώνας ο μόνος δρόμος!

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: