ΣΕΑΑΝ – Ενιαίος: Κάλεσμα για κινητοποίηση την Τρίτη 7 Νοέμβρη

50 μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, περί τους 1000 μαθητές με αναπηρίες, σε όλη την Ελλάδα, δεν πηγαίνουν σχολείο ή καταταλαιπωρούνται αυτοί και οι οικογένειες τους , λόγω του ιδιωτικοποιημένου συστήματος μεταφοράς που διαχειρίζονται οι περιφέρειες. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ 

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ.

50 μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, περί τους 1000 μαθητές με αναπηρίες, σε όλη την Ελλάδα, δεν πηγαίνουν σχολείο ή καταταλαιπωρούνται αυτοί και οι οικογένειες τους , λόγω του ιδιωτικοποιημένου συστήματος μεταφοράς που διαχειρίζονται οι περιφέρειες. 

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής για 

κινητοποίηση Τρίτη 07 Νοέμβρη στη 1μμ στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15), που συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας.

Γονείς και κηδεμόνες, ανάπηροι , χρόνια πάσχοντες, αγαπητά μας παιδιά,

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει κάθε χρόνο, να έχουν ξεκινήσει τα σχολεία, σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 2 μήνες, παιδιά, οικογένειες σε αδιέξοδο, να περιμένουν μάταια το σχολικό. Παιδιά να κάνουν κρίσεις, γονείς σε παράκρουση, να αναγκάζονται να παραιτούνται από τη δουλειά τους ή να απολύονται, για να κάτσουν στο σπίτι να απολαύσουν την «κανονικότητα» και ότι πιάσαμε την επενδυτική βαθμίδα, σα δεν ντρέπονται. Αλλά ακόμη και τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, να καταταλαιπωρούνται για ώρες στους δρόμους, με ανειδίκευτους οδηγούς και συνοδούς για παιδιά με αναπηρία, γιαυτό έχουμε όλο και περισσότερο τα γνωστά επεισόδια, παιδί να χάνεται και να περιπλανιέται στα χωρία της Βοιωτίας, άλλο παιδί να ξεχνιέται μέσα στο σχολικό, και άλλος οδηγός, γνωστός νταής, να δέρνει μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών ανάπηρο πατέρα παιδιού επειδή με το αυτοκίνητο του, του ακούμπησε το πούλμαν. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, στην εποχή της «αγίας επιχειρηματικότητας».

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των ειδικών σχολείων, τους γονείς στα ειδικά σχολεία που δεν υπάρχει σύλλογος, να πρωτοστατήσουν για τη μαζική κάθοδο των γονέων στην κινητοποίηση της Τρίτης έξω από την περιφέρεια. 

Μετατρέπουμε την απελπισία, την αγανάκτηση, την οργή, συστρατευόμαστε με τον ΕΝΙΑΙΟ, τη ΣΕΑΑΝ, το αγωνιστικό γονεϊκό και αναπηρικό κίνημα. 

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Όλοι στον αγώνα.

Να κόψουν το λαιμό τους για να εξασφαλιστεί ΤΩΡΑ η μεταφορά όλων των παιδιών. Είναι ευθύνη τους και πρέπει να την αναλάβουν.

Δημόσιο σύστημα μεταφοράς με εξειδικευμένο προσωπικό, με ασφαλή μέσα, κρατικά για τα παιδιά ων ειδικών, των μουσικών, των καλλιτεχνικών, των πολυπολιτισμικών σχολείων αλλά και των απομακρυσμένων περιοχών. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: