Σε lockdown οι πρόσφυγες στη Μόρια – Φράχτης και ελεγχόμενη έξοδος ανά οικογένεια

Οι ζωές των προσφύγων κρίνονται αναλώσιμες και μόνη μέριμνα είναι να μπορούν να απομονωθούν γρηγορότερα όποτε χρειαστεί, και να αφεθούν ουσιαστικά στην τύχη τους.

Σε ένταση του αυταρχισμού προχωράει η κυβέρνηση σε βάρος προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, με αφορμή τον κορονοϊό. Αντί να φροντίσει για τον ασφαλή και άμεσο απεγκλωβισμό όλων ανθρώπων από το νησί και τη μετάβασή τους σε σημεία ασφαλούς στέγασης, χωρίς συνωστισμό και με άμεση πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προχωρά σε μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και περίφραξης, που δεν μπορούν στην πραγματικότητα να ανακόψουν εκρηκτική επέλαση του κορονοϊού σε περίπτωση κρούσματος, αλλά προετοιμάζουν απλά το έδαφος για την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά οι διαμένοντες στα ΚΥΤ θα επιτρέπεται να μετακινούνται μόνο κατά ένα άτομο ανά οικογένεια για την κάλυψη των αναγκών τους στα αστικά κέντρα κι αυτό αν μία ώρα, από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ, με λεωφορεία και επίβλεψη της αστυνομίας.

Παράλληλα ετοιμάζεται περίφραξη του ΚΥΤ, για να διευκολυνθεί ο εγκλωβισμός των προσφύγων και προαναγγέλθηκε η δημιουργία ιατρείων μέσα στις δομές για την αντιμετώπιση περιστατικών. Είναι σαφές ότι σε περίπτωση εξάπλωσης του ιού κανένα ιατρείο δε θα μπορεί να αντιμετωπίσει τη νόσο, ιδίως τα βαριά περιστατικά που θα χρήζουν νοσηλείας. Οι ζωές των προσφύγων κρίνονται αναλώσιμες και μόνη μέριμνα είναι να μπορούν να απομονωθούν γρηγορότερα όποτε χρειαστεί, και να αφεθούν ουσιαστικά στην τύχη τους, ενώ είναι βέβαια ότι θα χρησιμοποιηθούν ως αποδιοπομπαίος τράγος σε περίπτωση γενικής εξάπλωσης του ιού στο νησί, με δυνάμει τραγικές συνέπειες.

Με πληροφορίες από stonisi.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: