Ψηφίσματα της Λαϊκής Συσπείρωσης Χίου: Για τους Έλληνες ναυτεργάτες που κρατούνται στο Ιράν – Για τον αποκλεισμό των αντιπολιτεύσεων στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Δύο ψηφίσματα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου, που ψηφίστηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, το ένα κατά πλειοψηφία το άλλο ομόφωνα.

Δύο ψηφίσματα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου, που ψηφίστηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, το ένα κατά πλειοψηφία το άλλο ομόφωνα.

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΛΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Το δημοτικό συμβούλιο Χίου καταδικάζει την  ένοπλη κατάληψη δύο δεξαμενόπλοιων που έπλεαν υπό ελληνική σημαία σε διεθνή ύδατα, πλησίον των ακτών του Ιράν. 

Αποτέλεσμα της επιχείρησης των ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων είναι να κρατούνται τα πλοία και τα πληρώματά τους, ανάμεσά τους και Έλληνες ναυτεργάτες, ένας εξ αυτών Χιώτης, στο λιμάνι Bandar Abbas.

Το απαράδεκτο αυτό συμβάν φαίνεται πως έρχεται ως «αντίποινα» του Ιράν για κατάσχεση φορτίου ιρανικού πετρελαίου εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, καθ’ υπόδειξη των ΗΠΑ και με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης,  το οποίο μετέφερε πλοίο ρωσικών συμφερόντων και το οποίο ανήκε σε όμιλο που δεν συμπεριλαμβανόταν στις κυρώσεις.

Με βάση τα παραπάνω, το ΔΣ δήμου Χίου ζητά από την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα, για την άμεση απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό των πληρωμάτων των δύο πλοίων που κρατούνται στο Ιράν, τόσο των Ελλήνων ναυτεργατών , όσο και των ξένων.

***

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ 

Η κυβέρνηση ακολουθώντας τον  δρόμο που χάραξε από την αρχή της θητείας των δημοτικών αρχών , χρησιμοποιεί για μια ακόμη φορά κάθε μέσο , εν προκειμένω  τις αντιδραστικές εγκυκλίους,  ώστε να φιμώσει για μια ακόμη φορά  τις αντιπολιτεύσεις.

Μέσα από την τελευταία εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών περιορίζει το δικαίωμα  των αντιπολιτεύσεων να θέτουν θέματα εκτός ημερησίας προς συζήτηση στο Δ.Σ. .

Καταγγέλλουμε την κατάργηση του δικαιώματος αυτού , που εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της όσο το δυνατόν απρόσκοπτης λειτουργίας των δημοτικών αρχών ώστε  με κάθε τρόπο να προωθούνται  τα σχέδια, οι σκοποί και οι στόχοι της κυβέρνησης  και να   παραμένουν στο περιθώριο προβλήματα των πολιτών. 

Το ΔΣ Χίου να καταδικάΖει αυτές τις πρακτικές  που τίποτα καλό δεν προδικάζουν  στη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων , τα οποία  θα πρέπει να αποτελούν  το κυρίαρχο  αποφασιστικό όργανο για  τον κάθε Δήμο. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: